Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

ANM: Canicula se prelungește până miercurea viitoare, cel puțin / JUSTIȚIE: Dorneanu a cerut de la BEC date suplimentare despre referendum / Acesta este motivul amânării validării scrutinului /   POLITICĂ: Primarii o somează pe Dăncilă să le dea bani /

Breaking News:
 
Când economia "duduie"

Orlando împrumută 2,4 miliarde lei de la bănci, pentru a acoperi deficitului în martie

Ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, inițiatorul controversatei OUG 114/2018 privind “taxa pe lăcomie” impusă băncilor, împrumută tocmai de la acestea 2,4 miliarde de lei în luna martie, pentru a acoperi deficitul economiei care “duduie”.
 
 
“În vederea finanțării deficitului bugetului de stat și refinanțării datoriei publice în luna martie, se aprobă prospectele de emisiune a certificatelor de trezorerie cu discont și a obligațiunilor de stat de tip benchmark, în valoare nominală de totală de 2,2 miliarde lei”, se arată într-un ordin publicat în Monitorul Oficial.
 
La acești bani se adaugă suma de 270 milioane lei din alocările sesiunilor suplimentare de oferte necompetitive și banii din emisiunea dedicată populației. 
 
Prima licitație va avea loc chiar luni, fiind vorba de obligațiuni de tip benchmark în valoare de 400 milioane lei, cu o rată a cuponului de 4% și maturitatea în 2021.
 
Licitația pentru certificate de trezorerie cu discount va avea loc pe 21 martie și este în valoare de 400 milioane lei.
 
La aceste sume se mai adaugă și banii care vor veni din titlurile Tezaur dedicate populației.
 
În februarie statul a atras peste 694 milioane lei de la cetățeni.
 
Anul acesta, Ministerul Finanțelor va împrumuta 70 de miliarde de lei, circa 44-45 miliarde lei fiind pentru refinanțarea datoriei publice guvernamentale din anii trecuți, iar restul este deficit bugetar. 
 
Amintim că datoria de la FMI din 2009 nu a fost plătită, ci doar rostogolită prin alte împrumuturi.
764 Shares