Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Birchall i-a enervat pe baronii PSD și a fost remaniată / Dana Gârbovan este propusă ministru al Justiției / Iulian Iancu este propus vicepremier pentru Economie / Fifor este propus ministru plin la Interne / Șerban Valeca este propus ministru al Educației / Iohannis îi poate respinge / PARLAMENT: Ciolacu a convocat Camera Deputaților în sesiune specială, săptămâna viitoare / ANM: Caniculă și disconfort termic în aproape toată țara, până duminică / 

Breaking News:
 

Noi cazuri de medici impostori. Apel la ministrul Sănătăţii să verifice toate diplomele

Noi cazuri de medici impostori au apărut în presă, iar vicepreşedintele PMP, Petru Movilă, i-a cerut marţi ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, să verifice urgent, alături de reprezentanţi ai Colegiului Medicilor din România şi ai CAS, legalitatea diplomelor în baza cărora profesează toți doctorii din spitale – de stat și private.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății

Apelul vine după ce au mai apărut în spațiul public informații privind efectuarea de către acte medicale a unor persoane care nu dețin diplomă de licență în medicină.

“Acest control trebuie să vizeze toţi furnizorii de servicii medicale, atât de stat cât şi private, precum şi toţi medicii din sistemul medical, fie că sunt cetăţeni români sau străini. Este foarte grav ce se întâmplă în sistemul de sănătate din România. Sănătatea oamenilor e mai importantă decât orice, iar cei care au încălcat legea în astfel de situaţii trebuie să plătească foarte scump”, a declarat deputatul PMP Petru Movilă.

El susţine că încă de săptămâna trecută, în calitate de membru al Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor, a făcut demersuri la acest for pentru a acţiona, împreună cu instituţiile guvernamentale abilitate, pentru eliminarea acestor situaţii.

“Impostorii care prestează acte medicale trebui sancţionaţi foarte dur pentru că decredibilizează clasa medical din România performantă şi serioasă şi reprezintă un atentat la siguranţa cetăţenilor şi siguranţa naţională a României”, a conchis vicepreşedintele PMP.

Un al treilea caz de medic fals a fost dezvăluit în presă, după cel al italianului Matteo Piliti – arestat preventiv pentru 30 de zile – și a soțului unei dentiste. De data aceasta este vorba depre Raluca Daniela Birsan, în vârstă de 30 de ani, care şi-ar fi falsificat diploma de studii şi, pe baza unui contract de voluntar cu activitate medicală, ar fi lucrat 10 ani la Secţia de Ginecologie de la Spitalul Clinic de Urgenţă Ilfov.

Purtătorul de cuvânt al unității medicale a precizat că femeia nu a efectuat operaţii sau alte procedee medicale, ci doar servea instrumentarul şi scria după dictare. Însă pacienţii au mărturisit că ea le-a închis operaţiile, scrie Libertatea.

118 Shares