Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

CCR: Se dezbate sesizarea lui Iordache pe protocoalele secrete / PARLAMENT: Legea pensiilor a fost adoptată / Evazioniștii scapă de dosarele penale: Legea deputatului “Mitralieră” a fost adoptată / JUSTIȚIE: Al 3-lea complet de 5 judecători a amânat procesul lui Dragnea / Va fi tras la sorți al 4-lea complet, în 2019 / În aceeași seituație se află procesele lui Tăriceanu, Ponta și Greblă / 

Breaking News:
 

Raluca Turcan, semnal de alarmă: “Plata salariilor pentru profesori se amână”

Raluca Turcan, primvicepreședintele Partidului Național Liberal, face dezvăluiri uluitoare prin intermediul unui site de socializare.

Turcan susține, nici mai mult, nici mai puțin, că plata salariilor pentru profesorii din întreg sistemul educațional românesc s-a amânat pentru săptămâna viitoare.

Concret, dascălii trebuia să-și încaseze salariile marți, pe 9 ianuarie, dar au primit înștiințări conform cărora banii se dau cel mai devreme luni, pe 15 ianuarie.

Există pericolul ca această amânare să se prelungească și chiar ca profesorii să nu mai încaseze niciun ban pe luna în curs.

Primvicepreședintele PNL susține că s-a ajuns la această situație din cauza unor Ordonanțe aiurea aruncate pe piață de guvernul condus de Mihai Tudose și garantat de Liviu Dragnea.

“Salariile profesorilor sunt amânate la plată din cauza nepriceperii guvernului PSD! Şcolile au primit o înştiinţare din partea Inspectoratelor prin care se stabileşte data de salariu pe 14 ale lunii, nu 9 cum era până în prezent. Această amânare poate fi prelungită. Asta s-a întâmplat deoarece în luna decembrie PSD a aprobat OUG 90/2017 prin care a stabilit că salariile profesorilor nu vor mai fi plătite din bugetele locale, ci prin Ministerul Educaţiei Naţionale. O lege similară a fost semnată de Liviu Dragnea şi votată în Camera Deputaţilor, însă OUG 90/2017 a grăbit acest proces de centralizare! Prin urmare, şcolile au o dublă subordonare. În acest moment, pur și simplu autorităţile locale nu ştiu cine este ordonatorul de credite şi din ce buget trebuie plătite salariile. Şcolile sunt instituţii publice de interes local, bugetul lor este aprobat în şedinţă de Consiliu Local, în acelaşi timp cu bugetul local. Astfel, Consiliul Local a fost pus în situaţia de a aproba nişte bugete ale şcolilor care să includă şi salariile profesorilor, sume de care bugetul local nu dispune. Nu a fost prevăzut şi cum vor fi plătite acestea, neexistând norme de aplicare ale legii. Aparent, acum există doi ordonatori de credite – fapt nemaiîntâlnit. Un serviciu public nu poate să fie în acelaşi timp centralizat şi descentralizat”, a fost mesajul transmis de Raluca Turcan.