Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

BUSINESS: Promisiunile ministrului Teodorovici de ieftinire a gazelor se dovedesc minciuni / ANRE a mărit cu 5,83% prețul pentru populație

Breaking News:
 

Şcolile din Sectorul 4 rămân fără pază. Părinţii sunt nemulţumiţi

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunţat, marţi, că s-a decis renunţarea la contractele prin care diferite firme de pază şi protecţie asigurau paza la unităţile de învăţământ din sector.

 

Băluţă a precizat că a luat această decizie pe motiv că preţurile erau mult prea mari şi a oferit ca alternativă posibilitatea ca şcolile să fie păzite, pe timpul zilei, de angajaţii acestora, iar pe timp de noapte şi în weekend paza să fie realizată cu ajutorul camerelor de filmat.

De asemenea, mai există posibilitatea, punctual, ca paza anumitor unităţi de învăţământ să fie realizată exclusiv din banii elevilor, care ar trebui să cotizeze câte 15 lei pe lună pentru a beneficia de protecţie din partea unor firme de specialitate.

Părinţii elevilor au umplut pagina de Facebook a primarului cu mesaje de nemulţumire. Oamenii se tem că situaţia va degenera din cauza acestei decizii.

Filiala USR Sector 4 a transmis un mesaj dur la adresa primarului: “La începutul anului şcolar, părinţii elevilor din Sectorul 4 au aflat cu stupoare că serviciile de pază din şcoli au fost desfiinţate din “economie”. Uniunea Salvaţi România – Filiala Sector 4 consideră această măsură iresponsabilă şi cinică. Împărtăşim îngrijorarea părinţilor, pe care o considerăm îndreptăţită, şi vom acţiona prin toate mijloacele de care dispunem pentru a schimba această măsură inacceptabilă. Siguranţa copiilor nu este negociabilă iar “economiile” trebuie făcute din altă parte! Schimbarea inutilă a unor borduri sau cheltuirea unor sume uriaşe de bani pe bugetele “umflate” ale spaţiilor verzi nu pot fi puse înaintea siguranţei copiilor”.