Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Ședință de Guvern / Evaluarea Națională 2019: Absolvenții de gimnaziu susțin proba la matematică / 

Breaking News:
 

Acuzat de genocid, Radovan Karadzic a fost condamnat la închisoare pe viață

Fostului lider politic al sârbilor din Bosnia, Radovan Karadzic, acuzat de genocid în timpul războiului intercomunitar (1992-1995), a fost condamnat miercuri la închisoare pe viaţă de către Tribunalul Internațional de la Haga, care i-a respins recursul și i-a dat o pedeapsă mai mare decât condamnarea la 40 de ani de închisoare primită în primă instanţă, în 2016.

Astfel, Karadzic a fost definitiv considerat vinovat de genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii, informează AFP.

Fostul lider al sârbilor bosniaci, care catalogase drept “monstruos” verdictul Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPIY), părea atât de convins de nevinovăţia sa încât îşi pregătise valiza de plecare.

Karadzic (73 de ani) se află din 2009 în spatele gratiilor în penitenciarul Naţiunilor Unite din Haga.

După 13 ani de căutări, Karadzic a fost arestat în iulie 2008 într-un autobuz la o periferie a Belgradului, cu trei ani înaintea fostului lider militar sârb bosniac, Ratko Mladic, condamnat în 2017 la închisoare pe viaţă.

Un monstru megaloman pentru croaţii catolici şi musulmani bosniaci, care îl învinuiesc de moartea a zeci de mii de oameni, Karadzic rămâne un “erou” pentru mulţi sârbi ortodocşi, notează AFP.

185 Shares