Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

CCR: Se dezbate sesizarea lui Iordache pe protocoalele secrete / PARLAMENT: Legea pensiilor a fost adoptată / Evazioniștii scapă de dosarele penale: Legea deputatului “Mitralieră” a fost adoptată / JUSTIȚIE: Al 3-lea complet de 5 judecători a amânat procesul lui Dragnea / Va fi tras la sorți al 4-lea complet, în 2019 / În aceeași seituație se află procesele lui Tăriceanu, Ponta și Greblă / 

Breaking News:
 

Șefii societății de termoficare Botoșani, trimiși în judecată pentru abuz în serviciu

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava anunță trimiterea în judecată, în stare de libertate, a șefilor societății de termoficare Botoșani.

sursa foto btonline.ro

Este vorba despre Florin Sandu, director general al Modern Calor Botoșani, Denisia Paula Agapie, director economic, Ion Diaconu, director tehnic și împuternicit al directorului general, Claudiu Mihai Ursache, șef serviciu financiar-contabil, și Cristian Puflea, șef atelier exploatare-furnizare.

Alături de aceștia a fost trimisă în judecată SC Elsaco Electronic SRL, ca persoană juridică, dar și reprezentanții acesteia, Aurelian Anghelache și Ovidiu Butnariu.

Florin Sandu este acuzat de comiterea a două infracțiuni de abuz în serviciu. Denisia Paula Agapie și Ion Diaconu sunt acuzați de comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.

Claudiu Mihai Ursache, Cristian Puflea, Aurelian Anghelache, Ovidiu Butnariu și SC Elsaco Electronic SRL sunt acuzați de comiterea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu.

Conform procurorilor DNA care au instrumentat dosarul, “la data de 19 iunie 2013, între SC Modern Calor SA (societatea de termoficare din mun. Botoșani) și o asociere de firme al cărei lider era inculpata SC Elsaco Electronic SRL, a fost încheiat un contract de mentenanță a unor grupuri de producere a energiei termice (module de cogenerare).

Contractul a fost încheiat cu încălcarea dispozițiilor legale în materia achizițiilor publice și la un preț supraevaluat, documentul respectiv fiind semnat și de inculpatul Sandu Florin, în calitate de director general al SC Modern Calor SA Botoșani.

Întrucât asocierea reprezentată de SC Elsaco Electronic SRL nu avea posibilitățile tehnice de a presta acest gen de servicii, aceasta a subcontractat serviciile de mentenanță respective la un preț mai mic față de cel care urma să îi fie plătit de către beneficiarul final SC Modern Calor SA.

Societatea care în realitate a efectuat serviciile de mentenanță (subcontractantul) era aceeași care furnizase modulele de cogenerare și care era autorizată de producătorul modulelor să presteze activități de service pe teritoriul României.

În același context, în perioada 21 iunie – 15 octombrie 2013, SC Elsaco Electronic SRL a emis trei facturi fiscale aferente serviciilor de mentenanță prestate în perioada 16 noiembrie 2012 – 30 iunie 2013, în valoare de 1.156.525 lei fără TVA, care au fost acceptate la plată de către inculpații Sandu Florin, Diaconu Ion și Agapie Denisia-Paula, deși serviciile respective nu fuseseră prestate în realitate (existând o discrepanță evidentă între perioada prestării serviciilor facturate și data intrării în vigoare a contractului).

La aprobarea la plată a celor trei facturi au contribuit și inculpații Ursache Claudiu-Mihai, care a acordat viza de control financiar preventiv, și Puflea Cristian, care a confirmat realitatea serviciilor prestate.

Rezultatul acestor demersuri a fost producerea unui prejudiciu în sumă de 3.295.259 lei, sumă cu care SC Modern Calor SA Botoșani, s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză, s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților Sandu Florin, Diaconu Ion, Puflea Cristian, Anghelache Cristian și Butnaru Ovidiu – Dumitru. Aceeași măsură s-a dispus asupra a 6.955 părți sociale reprezentând capitalul total social subscris al inculpatei SC Elsaco Electronic SRL Botoșani și asupra a 75 părți sociale pe care aceeași inculpată le deține în calitate de asociat la o altă firmă”.

Dosarul va fi judecat de magistrații de la Tribunalul Botoșani.