Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: Toader și Carmen Dan sunt audiați în Comisia LIBE a Parlamentului European / Eurodeputații critică OUG privind contestarea în anulare / ACTUALITATE:  Iohannis merge la Iași cu o zi înainte de sărbătorirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor RomâneSĂNĂTATE: Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 29 

Breaking News:
 

Băsescu, despre mutarea ambasadei la Ierusalim: “Un neisprăvit din Teleorman a făcut praf și pulbere diplomația din Orientul Apropiat”

În ciuda avertismentelor venite din toate părțile, premierul Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, că România și-ar putea muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Imediat, Viorica Dăncilă a fost taxată de mai mulți lideri politici, în frunte cu președintele Klaus Iohannis.

Însă Traian Băsescu, fostul președinte al României, este convins că principalul vinovat este Liviu Dragnea, omul din spatele guvernului Dăncilă.

Iar Băsescu comentează această situație în stilul său caracteristic: 

“Un neisprăvit din Teleorman a făcut praf şi pulbere 60 de ani de diplomaţie consistentă şi inteligentă în Orientul Apropiat, în relaţiile cu Israelul şi cu ţările arabe.

Cu siguranţă, Dragnea nu are cum să înţeleagă implicaţia declaraţiilor lui. Dragnea a fost mânat pur şi simplu de propriile interese, lovind crunt în interesele pe termen lung ale României. Biata Dăncilă este pur şi simplu în postura “marionetei nevinovate”, dar cu putere, iar Meleşcanu este în situaţia ticălosului care îşi pune piciorul în ghips crezând că scapă de responsabilitate.

Decizia mutării ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim este una cu efecte capitale în politica externă a României. Printre multe altele, odată cu declaraţia lui Dragnea, România a pierdut statutul de “honest peace broker” (broker de pace onest) atât pentru Israel, cât şi pentru toată Lumea Arabă, a călcat în picioare dreptul international, se leapădă de poziţia Uniunii Europene, creşte riscul terorist pe teritoriul României, răstoarnă încrederea pe care în mod egal o aveau în România şi ţările arabe şi Israelul. Nu mai vorbim de interesele pentru dezvoltarea relaţiilor economice cu ţările arabe.

Mă întreb, care din atribuţiunile preşedintelui Camerei Deputaţilor îl îndreptăţesc pe acesta la o astfel de decizie?

Preşedintele Iohannis are obligaţia să acţioneze şi imediat şi ferm.

PS – pentru amatorii de speculaţii: sunt un admirator al poporului evreu şi a istoriei lui zbuciumate şi un susţinător fără rezerve a unei soluţii de pace în Orientul Apropiat”.