Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

 POLITICĂ: PNL, USR și PMP au depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă / JUSTIȚIE: Curtea de Apel Bucureşti a respins extrădarea jurnalistului turc Kamil Demirkaya

Breaking News:
 
Obediență rapidă!

Kelemen Hunor (UDMR): După raportul despre DNA, era imposibil să ajungi la altă concluzie

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a simțit nevoia să sară imediat în sprijinul ministrului Justiției, Tudorel Toader, în decizia de a cere demiterea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

De altfel, amintim că fără voturile UDMR în Senatul României, modificarea legilor Justiției nu ar fi fost posibilă.

”A fost o analiză foarte amănunţită a ministrului Justiţiei, cu elemente cunoscute şi cu toate problemele semnalate de-a lungul timpului şi, din acest punct de vedere, cred că Tudorel Toader a făcut prin această prezentare un lucru foarte important. Ar fi trebuit să îl facă în faţa Parlamentului, dar până la urmă l-a făcut în faţa cetăţenilor şi cred că a făcut foarte bine, fiind primul ministru al Justiţiei care, conform legii, a venit în faţa cetăţenilor şi a prezentat un fel de raport. Ar fi trebuit prezentat anual un astfel de raport şi e prima oară când se prezintă pentru DNA o astfel de analiză. E de apreciat pentru că alţii nu au făcut acest lucru. După analiza făcută, era aproape imposibil să ajungi la o altă concluzie decât declanşarea revocării procurorului şef al DNA”, a spus Kelemen, potrivit Mediafax.

Acesta admite că, în condiţiile în care şeful statului nu o va revoca pe Laura Codruţa Kovesi, aceasta va rămâne în funcţie până la finalul mandatului.

”Sunt convins că preşedintele Iohannis, aşa cum s-a exprimat recent şi a spus că nu are motive pentru a o elibera din funcţie pe d-na Kovesi, bănuiesc că va fi consecvent şi nu va face pasul. Acum mingea este în terenul preşedintelui şi urmează să decidă ce va face, dar aşa cum îl ştim cred că va rămne consecvent şi nu va revoca procurorul şef al DNA”, a afirmat liderul UDMR.

Kelemen a adăugat că nu întrevede vreo schimbare: “Probabil că tot ceea am văzut în această perioadă de luni şi ani de zile vom vedea şi în continuare. Ea e convinsă că nu a făcut nicio greşeală şi va lucra ca până acum şi lucrurile nu se vor schimba în niciun fel”.

Întrebat dacă acest lucru va fi benefic sau nu pentru Justiţie şi societatea românească, Kelemen Hunor a răspuns că orice instituţie, într-un stat de drept, este mai importantă decât persoanele ”cu care este populată”, inclusiv şefii.

”Acest lucru este valabil de la cea mai înaltă funcţie de demnitate publică, până la ultima primărie. Instituţia trebuie să fie credibilă, puternică, să aibă reguli de funcţionare”, a conchis Kelemen Hunor.

Tudorel Toader a cerut joi, în urma prezentării raportului privind managementul la DNA, declanşarea procedurii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA, solicitarea fiind transmisă către CSM şi preşedintelui României.