Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Birchall i-a enervat pe baronii PSD și a fost remaniată / Dana Gârbovan este propusă ministru al Justiției / Iulian Iancu este propus vicepremier pentru Economie / Fifor este propus ministru plin la Interne / Șerban Valeca este propus ministru al Educației / Iohannis îi poate respinge / PARLAMENT: Ciolacu a convocat Camera Deputaților în sesiune specială, săptămâna viitoare / ANM: Caniculă și disconfort termic în aproape toată țara, până duminică / 

Breaking News:
 

Turcan: PNL va vota împotriva Bugetului Dragnea – Vâlcov. Este întemeiat pe jaf

Raluca Turcan a anunțat miercuri că PNL va vota împotriva “Bugetului Dragnea – Vâlcov”, acuzând că proiectul de Buget pe 2019 “este cârpit, contrazis, amendat pe furiș” și “întemeiat pe jaf”.

„Acest buget poartă semnătura unui prim-ministru care a picat toate examenele importante ale educației: admiterea la liceu, examenul de treapta a II-a și admiterea la facultate. Marele regres al societății românești este că o astfel de persoană a ajuns ulterior europarlamentar și prim-ministru al României. PSD este la guvernare, are președinții Camerelor, șefii comisiilor parlamentare importante, are până și un domn Vâlcov, marele guru într-ale finanțelor, bugetelor și cimitirelor. Toate aceste avantaje nu au fost însă de folos pentru a alcătui un buget coerent și a dezbate în condiții de legalitate. Iar când, rușinos de târziu, ați venit totuși cu un proiect de buget, constatăm cu toții că el nu are nimic de-a face cu realitatea în care trăim noi, aici, în România. Este bugetul celor certați cu Codul Penal, mai binevoitori cu infractorii din închisori decât cu românii cinstiți. Bugetul Dragnea-Vâlcov este cârpit, lăudat, contrazis și amendat pe furiș, în stil de interlopi politici. Este bugetul ”Vitamina D”, când România are de fapt nevoie de tratament pentru bolile cronice pe care i le-a adus guvernarea PSD – ALDE”, a declarat Raluca Turcan, la dezbaterea de miercuri a plenului reunit al Parlamentului pe marginea bugetului.

 

„Prima mare problemă a acestui proiect de buget este că pornește de la o minciună: execuția bugetară pe anul trecut. Sunt mari suspiciuni că diferența dintre cât ați cheltuit și veniturile încasate este mai mare decât cea care v-a ieșit din pălărie. Continuă cu o altă minciună – principalii indicatori (rata inflației, creșterea economică) sunt manipulați și deformați cu premeditare. Ca să creați iarăși iluzia că aveți de unde da. Îi mințiți din nou pe cei care v-au dat votul și care au constatat deja ca i-ați înșelat. Ca să fie limpede: este un buget întemeiat pe jaf, cu prețul distrugerii sectoarelor care susțin din greu bugetul!”, a completat Turcan.

 

„Din 2012, PSD tot promite opt spitale regionale. Opt. Nu le-a făcut. Nu le va face nici pe cele trei de la Iasi, Craiova și Cluj în această guvernare. Cea mai clară dovadă este că PSD și ALDE au respins, în comisii, amendamentele PNL care prevăd o sumă consistentă pentru proiectarea și începerea lucrărilor la spitalele din Cluj, Craiova și Iași. V-ați bătut joc de fondurile europene la dispoziție, de propunerea noastră. Restul e praf în ochi, demagogie și spitale pe hârtie. Românii mor cu zile în spitale. Cazuri cutremurătoare sunt zilnic mediatizate. Câtă vreme refuzați să îmbunătățiți infrastructura în Sănătate, să construiți spitale moderne și bine dotate, mărirea salariilor medicilor e cu totul insuficientă”, a mai acuzat deputatul PNL.

 

69 Shares