EXTERNE: Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului, a fost reţinut pentru 72 de ore / El este acuzat de fapte de corupție / SPORT: Valentino Rossi s-a accidentat grav aproape de locul care i-a adus moartea lui Nicky Hayden 

Breaking News:
 

Uniunea Europeană dă două milioane de euro pentru reabilitarea celui mai vechi teatru din România

Autorităţile din municipiul Oraviţa au obţinut o finanţare de peste două milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru reabilitarea celui mai vechi teatru din România.

Teatrul “Mihai Eminescu”, din Oraviţa, a fost înfiinţat în 1817, în prezenţa familiei imperiale a Austriei, fiind, la început de drum, o copie fidelă a Teatrului Curţii Imperiale din Viena, clădire care astăzi nu mai există.

Tras pe linie moartă în ultimii ani, Teatrul “Mihai Eminescu”, din Oraviţa, urmează să fie reabilitat şi introdus în era digitală prin noile tehnologii media.

Urmează să se efectueze lucrări de reamenajare şi în zona adiacentă clădirii, iar clădirea în sine să fie reabilitată la un nivel cât mai apropiat de cel înregistrat la momentul inaugurării, în condiţiile în care clădirea este monument de artă barocă.

Conform stiriletvr.ro, de-a lungul timpului au prestat pe scena teatrului personalităţi marcante precum Mihai Eminescu, Constantin Nottara, Constantin Tănase, Ciprian Porumbescu sau George Enescu.

ok
SECUNDATV.RO folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG13 2012.