PENALI: Procurorii DNA au pus sechestru pe averea lui Dragnea în dosarul Tel Drum / Tudorel Toader, presat să o sancționeze pe Kovesi / “Eu nu mi-am luat concediu anul acesta, nu-l voi lua nici de Sărbători, șa că s-ar putea să vă chem pe 31 decembrie”

Breaking News:
 

Uniunea Europeană dă două milioane de euro pentru reabilitarea celui mai vechi teatru din România

Autorităţile din municipiul Oraviţa au obţinut o finanţare de peste două milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru reabilitarea celui mai vechi teatru din România.

Teatrul “Mihai Eminescu”, din Oraviţa, a fost înfiinţat în 1817, în prezenţa familiei imperiale a Austriei, fiind, la început de drum, o copie fidelă a Teatrului Curţii Imperiale din Viena, clădire care astăzi nu mai există.

Tras pe linie moartă în ultimii ani, Teatrul “Mihai Eminescu”, din Oraviţa, urmează să fie reabilitat şi introdus în era digitală prin noile tehnologii media.

Urmează să se efectueze lucrări de reamenajare şi în zona adiacentă clădirii, iar clădirea în sine să fie reabilitată la un nivel cât mai apropiat de cel înregistrat la momentul inaugurării, în condiţiile în care clădirea este monument de artă barocă.

Conform stiriletvr.ro, de-a lungul timpului au prestat pe scena teatrului personalităţi marcante precum Mihai Eminescu, Constantin Nottara, Constantin Tănase, Ciprian Porumbescu sau George Enescu.

ok
SECUNDATV.RO folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG13 2012.