Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Remanierea lui Birchall și înlocuirea ei cu Gîrbovan așteaptă ok-ul lui Iohannis / Celelalte propuneri: Fifor – ministru la Interne, Șerban Valeca la Educației și Iulian Iancu – vicepremier pentru Economie / POLITICĂ: Sesiune parlamentară extraordinară de formă, cu doar o săptămână înaintea de sfârșitul vacanței / ANM: Canicula se prelungește / 

Breaking News:
 
Tipic românesc!

VIDEO: Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva a fost recepționat, dar nu poate fi deschis circulației

Lotul 4 Lugoj-Deva a fost recepționat, dar nu poate fi deschis circulației. Motivul: bretelele rutiere care ar fi permis descarcarea traficului auto de pe acest lot se află pe lotul 3 al autostrăzii, care însă nu a putut fi recepționat, din cauză că nu au fost îndeplinite condițiile tehnice necesare, informează, luni seară la ora 21.10, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Iată precizările CNAIR:

„Cei 22 de km noi recepționați astăzi pe Autostrada 1 (A1), între localitățile Șoimuș și Ilia din județul Hunedoara (Lotul 4 Lugoj-Deva), nu au putut fi deschiși circulației din cauză că nu poate fi descărcat traficul rutier de pe acest sector.

Lotul 4 al Autostrazii Lugoj-Deva este parte integrantă a coridorului 4 Pan european (Rin-Dunăre) , iar pe traseul acestuia se află Dealul Soimuș, unde a fost pusă în operă una dintre cele mai spectaculoase lucrări de infrastructură din România.

Antreprenorul acestui contract, a cărui valoare este de peste 419 milioane de lei, fără TVA, este Asocierea Tehnostrade – Spedition UMB.

Bretelele rutiere care ar fi permis descarcarea traficului auto de pe lotul 4, se află pe lotul 3 al Autostrazii Lugoj-Deva, pe care nu a putut fi începută receptia, din cauză că nu au fost îndeplinite condițiile tehnice necesare.

Recomandarea ca recepția să nu fie demarată pe lotul 3 a venit chiar din partea Consultantului, care a monitorizat șantierul.

În această situație, Antreprenorul spaniol (Asocierea Teloxim Con – COMSA – Aldesa Construcciones – Arcadis Eurometudes) a refuzat propunerea CNAIR de a recepționa ca obiect separat un sector care asigură accesul la bretelele rutiere de la Nodul Ilia, ceea ce ar fi permis deschiderea circulației între Nodurile Șoimuș și Ilia.

De altfel, nu este pentru prima oară când Antreprenorul de pe lotul 3 al Autostrazii Lugoj-Deva creează probleme din cauza calității slabe a lucrărilor.

Asocierea Teloxim Con – COMSA – Aldesa Construcciones – Arcadis Eurometudes a fost la un pas de rezilierea contractului, în anul 2017, tocmai din cauză că a folosit materiale de slabă calitate și nu a respectat metodologiile de lucru, situație care a dus printre altele la prăbușirea, încă din faza de șantier a unui segment de drum, pe o lungime de 70 m și o lățime de 11 m”.

11 Shares