În noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost repatriat și ultimul detaşament românesc de militari din Afganistan, informează MApN.

Cereemonia a avut loc la ora 01.00, la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi a şefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu.

Detaşamentul este format din 140 de militari din cadrul Batalionului de Protecţie a Forţei „Jderii”, Elementului Naţional de Sprijin (ENS), structuri de poliţie militară şi stat major.

Batalionul a fost dislocat în Afganistan în luna februarie a acestui an, iar de atunci a acționat pe două baze militare, Kandahar și Bagram, ca urmare a redimensionării misiunii NATO ,,Resolute Support”.
 
În luna mai, Baza Aeriană Kandahar, una din cele mai importante locații de aici în care au acționat militarii români de-a lungul celor 19 ani, a fost predată forțelor de securitate afgane. O parte dintre militarii batalionului au ajuns în țară, iar o altă parte și-au continuat misiunea în Baza Aeriană Bagram din Nordul Afganistanului.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version