Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au recunoscut, vineri, că au în lucru încă de anul trecut un dosar penal ce vizează afacerile necurate ale lui Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, din Brazilia.

Deocamdată, însă, procurorii DNA nu vor să dezvăluie numele lui Dragnea şi susţin că urmărirea penală se face in rem, dar există numeroase indicii care confirmă, în mod evident, că şeful PSD este personajul principal al dosarului.

Totul a pornit după ce jurnaliştii de la RISE Project au dat publicităţii mai multe dovezi compromiţătoare care arată că Dragnea s-a folosit de relaţiile pe care le are în Brazilia pentru a comite numeroase infracţiuni, inclusiv pentru a-şi asigura o finanţare ilegală pentru campaniile electorale, pentru a comite infracţiuni de spălare a banilor, dar mai ales pentru a găsi pârghiile necesare prin care să pună, practic, stăpânire pe serviciul secret al Ministerului de Interne.

Dragnea neagă orice implicare în aceste afaceri necurate, însă cei de la RISE Project au dat publicităţii chiar joi alte detalii care arată modul în care şeful PSD a manevrat celebrul DGIPI.

În sfârşit, Direcţia Naţională Anticorupţie a ieşit şi ea cu un comunicat de presă lacunar, la prima vedere, dar care nu lasă loc de tăgăduială pentru cei care cunosc deja iţele afacerii: “Ca răspuns la solicitări primite de la reprezentanţi ai mass media determinate de publicarea unei investigaţii jurnalistice, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:

O parte dintre aspectele conţinute în investigaţia jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (faţă de fapte) sub aspectul săvârţirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei.

După începerea urmăririi penale in rem au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relaţii de la autorităţile naţionale şi de la autorităţile din Brazilia.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

În lumina acestor informaţii este clar că rămâne o chestiune de timp până când DNA va pune tunurile direct pe Dragnea pentru a-l trage la răspundere pentru tot ce are legătură cu Brazilia, Tel Drum, celebra companie a liderului PSD, şi cu DGIPI, serviciul secret al Ministerului de Interne.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version