Femeia din mașina pe care Dan Condrea a depășit-o înainte de a intra în pom și a-și pierde viața povestește, marți, pe Facebook, cum s-a întâmplat tragedia.

Acc Condrea filtru linii directoare

UPDATE 25 mai: Gabriela Monica Pelin a fost audiată, miercuri, la Parchetul General. Ea le-a povestit şi procurorilor, timp de aproximativ trei ore, ce a văzut.

” (…) Între timp a venit o maşină de poliţie care a zis că e întâmplător acolo. Am găsit portofelul. Poliţia a ajuns lângă mine, am ridicat portofelul de jos, am scos un permis de conducere, am citit: Condrea Dan Alexandru. Mi-a zis poliţistul să-i dau permisul, să anunţe ei prin staţie, CNP-ul l-a dictat el prin staţie. Nu m-a depăşit în nicio curbă. Se vede clar că a mers 6 metri şi a încercat să intre din nou pe şosea. Nu era în satele acelea când m-a depăşit, eram în câmp, sunt vreo 10 km în câmp. Eu am vazut doar că a dispărut de pe şosea şi s-a auzit o bubuitură. Nu era urmărit de nimeni pentru că nu era nicio maşină, drone nici atât”, le-a spus ea jurnaliștilor, la ieșirea de la audiari.

“Eu am fost femeia şofer care a ajuns la nici 2-3 minute la faţa locului, am coborât deoarece am văzut cum zburau bucăţi din autoturism pe şosea şi maşina derapase de pe şosea. Am sunat la 112 şi am căutat supravieţuitori împreună cu biciclistul, dar când i-am arătat, domnul a spus că nu se poate apropia, că i s-a făcut rău. Am continuat să caut singură pe lângă autoturism şi l-am descoperit sub fiarele contorsionate cu faţa în jos dar nu mai respira. (…) Şi indiferent de ce spune oricine, e vorba de viaţa unui om pe care instinctiv vrei să-l salvezi, văzându-l între fiare. E, de fapt a fost şi el copilul cuiva, tatăl cuiva, şi orice ar fi făcut, avea dreptul la viaţă!!!”, a scris Gabriela Monica Pelin pe Facebook, potrivit realitatea.net.

Primul martor, biciclistul, a relatat luni, în exclusivitate pentru Secunda TV:

“Eram la circa 300 de metri pe sensul de mers al maşinii; dacă eram mai aproape, cred că mă lovea vreo planetară în cap. (…) Când am ajuns lângă maşină, mi s-a făcut rău. Aşa ceva nu am mai văzut în viaţa mea. Am început să caut cu femeia supravieţuitorii. Nu era nimeni în maşină şi nici prin iarba foarte mare din jur. După ceva timp, femeia mi-a spus că l-a găsit pe om sub maşina contorsionată. Repet: așa ceva nu am văzut în viața mea.

Mașina era zob. Se lovise de copac și era contorsionată complet. Airbagurile erau umflate – dar degeaba. Apoi femeia a găsit portofelul și telefonul bărbatului. Telefonul era plin de țărână. Femeia îmi tot spunea să mai căutăm, că poate a mai fost vreun pasager.

Eu am început să dirijez circulația iar femeia, pentru că avea telefonul la îndemână, a sunat la 112.

Mihai, cert este un alt fapt: la câteva momente după accident a ajuns o mașină de Poliție dinspre Corbeanca – nu de la apelul nostru, ci pentru că circulau prin zonă, tocmai făcuseră un schimb de tur. Să știi că ISU a venit la un sfert de oră și Salvarea – mult mai târziu, nu cum se spune, în 10 minute.

În timp ce așteptam salvarea, femeia mi-a spus că mașina (lui Condrea – n.r.) circula cu viteză foarte mare, de peste 140 km/h, când a trecut pe lângă ea. Și că bărbatul vorbea la telefon“.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version