Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Amenzile mărite pentru lipsa rovinietei se aplică de sâmbătă, 20 august / POLITICĂ: Premierul Ciucă și ministrul Energiei, Virgil Popescu, analizează la Sinaia reglementarea prețurilor la energie așa cum cere PSD / 

Breaking News:

Alerte Cod Portocaliu și Galben de ploi torențiale și vijelii, până la sfârșitul săptămânii

Meteorologii au emismai multe alerte Cod Portocaliu și Galben de ploi torențiale și vijelii, valabile de miercuri la prânz până vineri dimineața,dar instabilitate atmosferică va fi și sâmbătă, în timp ce valul de caniculă se va menține în jumătatea de sud a țării.

Cod Galben de furtuni: 27 iulie, ora 12:00 – 29 iulie, ora 02:00

Local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în după-amiaza și seara zilei de miercuri (27 iulie), îndeosebi în centrul, estul țării și la munte, apoi din a doua parte a nopții de miercuri spre joi (27/28 iulie) și în sud-vest și sud.

Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii (viteze la rafală de peste 55…70 km/h) și grindină. Pe alocuri cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.

În extremitatea de sud a teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în diupă-amiaza zilei de joi (28 iulie) și în noaptea de joi spre vineri (28/29 iulie).

Cod Portocaliu 1 de furtuni: 27 iulie, ora 14:00 – 27 iulie, ora 22:00

Local în jumătatea de sud a Moldovei, nordul și estul Munteniei și nordul Dobrogei vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii puternice (rafale de peste 80…90 km/h) și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…35 l/mp.

Cod Portocaliu 2 de furtuni: 28 iulie, ora 03:00 – 28 iulie, ora 22:00

Local în nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Cod Galben de caniculă: 28 și 29 iulie

Valul de căldură se va menține în vestul, nord-vestul și local în centrul și sudul țării. Disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 32 și 37 de grade.

Sâmbătă (30 iulie), disconfortul termic va fi ridicat în sud, centru și est, unde vremea va fi local caniculară, însă din a doua parte a zilei instabilitatea atmosferică se va accentua mai întâi în vest și nord-vest, apoi treptat și în restul teritoriului.

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv