Ambasadorul Olandei la București, Stella Ronner-Grubacic i-a transmis joi ministrului Justiției, Tudorel Toader, “îngrijorările” privind ordonanța de urgență de modificare a Codurilor penale, care permite desființarea unor sentințe definitive, acte normative aflate pe agenda Guvernului Dăncilă la adoptare în următoarea perioadă.
 
Stella Ronner Grubacic ambasadorul Olandei la București
 
“Știm că există discuții privind una sau mai multe ordonanțe de urgență și am exprimat îngrijorările Olandei. (…) Am avut cu ministrul o întâlnire reușită, mulțumitoare pe tema acelor ordonanțe și i-am împărtășit ministrului îngrijorările noastre. Îngrijorările se referă la o ordonanță despre care am auzit că ar putea fi adoptată poate astăzi sau mâine și care vizează amendamente aduse Codului Penal. Dar asta nu este nimic nou. Noi ne-am mai exprimat îngrijorările și în trecut, este parte a unui dialog continuu, am avut deja câteva întâlniri și discuții nu numai cu ministrul Justiției”, a declarat Stella Ronner-Grubacic.
 
Ambasadorul a precizat că speră că “au fost înțelese și vor fi luate în considerare”.
 
Ambasadorul Olandei a mai spus că Tudorel Toader a asigurat-o că modificările care vor fi aduse Codurilor Penale sunt în beneficiul României și nu vor afecta sistemul de justiție.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version