Familia lui “Felix” a dat în judecată statul, blocând valorificarea fostelor sedii ale Antelenor de pe terenul ICA!

Afaceristul Dan Voiculescu, fostul președinte al Partidului Conservator, a fost eliberat săptămâna trecută din închisoare, condiționat.

Fusese condamnat la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani, infracțiune comisă în legătură cu privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Voiculescu a fost eliberat după ce a stat mai puțin 3 ani după gratii și se știa deja că autoritățile au recuperat foarte puțin din prejudiciul creat.

Luni, în urma unei solicitări făcute de colegii de la Hotnews, ANAF a oferit detalii despre situația din acest dosar. Printre altele, cei de la ANAF au precizat că prejudiciul pe care îl au de recuperat de la Voiculescu este de 266.171.892 lei (circa 60 de milioane de euro) și că până acum s-a recuperat doar circa 14,7% din această sumă, respectiv 39.130.106 lei.

Cei de la ANAF mai au de valorificat fostele sedii ale Antenelor și câteva clădiri deținute de Voiculescu pe Strada Gârlei, însă cel puțin în cazul fostelor sedii ale Antenelor situația este încă incertă.

Recuperare blocată de familia lui Voiculescu, după ce a dat în judecată statul

Pentru că, teoretic, statul le-a preluat în septembrie 2014, dar au intrat efectiv în proprietatea statului abia în februarie 2016. Între timp însă, familia Voiculescu a dat în judecată statul, iar dosarul se află în prezent în faza de apel, astfel că respectivele clădiri nu pot fi valorificate până nu se dă o decizie definitivă.

O altă sursă pe care ANAF o are de valorificat în acest dosar o reprezintă împrumuturile acordate de Dan Voiculescu înainte de a intra la închisoare. Astfel, statul se află în plin proces de poprire a conturilor deținute de Daniel Constantin, fostul copreședinte ALDE, Mihai Gâdea, prezentator la Antena 3, Camelia Voiculescu, fata lui Dan Voiculescu, și Elena Voiculescu, soția lui Dan Voiculescu.

Practic, prin intermediul lui Dan Voiculescu, ANAF are de recuperat din împrumuturile făcute de acesta 295.000 de euro de la Daniel Constantin, 695.000 de lei de la Mihai Gâdea, 12.440.000 de lei de la Camelia Voiculescu și 2,7 milioane de dolari de la Elena Voiculescu.

Cel puțin în cazul ultimelor două cazuri, este posibil ca ANAF să fie obligat să aștepte încă 6 ani, până la scadența creditelor, respectiv până în 2023.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version