După ce scandalul “Panama Papers” a făcut înconjurul lumii şi a scos la iveală inclusiv faptul că bogătani români au offshore-uri prin cele mai îndepărtate colţuri ale lumii, autorităţile de la noi încep să ia primele măsuri.

ciolos dosar

Mai întâi, cei de la ANAF au anunţat că vor deschide dosare pe toate cazurile semnalate prin intermediul scandalului respectiv. De asemenea, cei de la ANAF vor să investigheze modul în care a fost posibil ca afacerişti precum Dinu Patriciu, Frank Timiş sau Corneliu Iacubov să-şi care milioanele de euro în străinătate.

Pe fir au intrat şi cei de la DIICOT, care au anunţat că vor verifica informaţiile respective pentru a stabili “dacă putem corobora informaţiile apărute cu ce exista în dosarele instrumentate de noi până acum”.

Interesant este că cei de la DIICOT le-au recomandat şi celor de la Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor să intre pe fir susţinând că “au o posibilitate mai mare de analiză”.

Premierul Dacian Cioloş a apreciat faptul cu autorităţile româneşti au început să se implice în analiza informaţiilor apărute şi a ţinut să precizeze că “oamenii nu au nevoie de dispoziţie de la mine pentru a-şi face treaba acolo unde consideră că s-a încălcat legea. Dar ţin să precizez că nu am avut discuţii cu şeful ANAF despre dezvăluirile din scandalul respectiv”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version