Premierul Florin Cîțu a dispus o anchetă administrativă după tragedia de vineri de la Constanța, când au murit într-un incendiu 7 pacienți cu COVID intubați la Secția ATI a Spitalului de Boli Infecţioase.

Prefectul judeţului Constanţa, Silviu-Iulian Coşa, a anunţat, sâmbătă, constituirea unei comisii care să efectueze ancheta, la solicitarea Corpului de control al prim-ministrului.

„Am purces la înfiinţarea unei comisii de control în jurul corpului de control al Instituţiei Prefectului, alături de reprezentanţi din Direcţia de Sănătate Publică şi de jurişti din cadrul Instituţiei Prefectului, astfel încât să răspundem solicitării premierului, să facem la rândul nostru o anchetă administrativă privind circuitul documentelor şi modul în care s-a răspuns la tot ceea ce înseamnă solicitări şi măsuri legate de protecţia şi securitatea la incendiu în ceea ce priveşte instituţiile implicate în evenimentele tragice de ieri”, a declarat prefectul.

„1Din fericire, până în momentul de faţă nu a decedat niciunul din pacienţii infectaţi cu COVID transferaţi. Situaţia este una dinamică, au fost transferaţi între unităţile sanitare în funcţie de starea lor de sănătate”, a adăugat Coşa.

Numărul paturilor pentru pacienţii cu COVID-19 din judeţ a ajuns la 600, dintre care 57 sunt de terapie intensivă.

„A fost evacuată Secţia de terapie intensivă de la Cardiologie din Spitalul Judeţean, au fost relocaţi pacienţii şi a devenit şi aceasta o secţie de terapie intensivă (pentru pacienţii cu COVID-19 – n.r.), astfel încât să menţinem numărul paturilor, iar spre sfârşitul săptămânii sperăm să putem operaţionaliza secţia mobilă de terapie intensivă care a fost adusă la Medgidia”, a mai spus prefectul.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version