Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis, miercuri, o avertizare meteo COD PORTOCALIU de vreme rea pentru municipiul București și 15 județe.

Avertizarea este valabilă de joi, 22 martie, ora 23.00 și până vineri, 23 martie, ora 15.00 și vizează municipiul București și județele Caraș Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzău, Călărași, Ialomița, Brăila și Tulcea.

Conform specialiștilor ANM, în intervalul respectiv, în sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei vor fi ninsori abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50-60 km/h și temporar 65-70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

În paralel va funcționa un COD GALBEN de vreme rea valabil în perioada joi, 22 martie, ora 15.00 – vineri, 23 martie, ora 20.00.

Pe lângă județele amintite, CODUL GALBEN va afecta și județele Timiș, Hunedoara, Alba, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Covasna, Constanța, Bacău, Vaslui, Vrancea și Galați.

Conform specialiștilor ANM, CODUL GALBEN prevede că în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi ninsori în extindere și în intensificare dinspre sud-vest. Se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu 45-55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită și spulberată. În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei. Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii, cu precădere în jumătatea de sud-est, unde intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de frig.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version