Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis, duminică, o nouă avertizare meteo de fenomene extreme.

Avertizarea este valabilă de luni, 19 martie, ora 06.00 până marți, 20 martie, ora 21.00 și vizează întreg teritoriul țării.

Conform specialiștilor ANM, în intervalul respectiv temporar vor fi precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, în extindere treptată dinspre sud-vest. În jumătatea de sud a țării și la munte acestea vor fi în general moderate cantitativ. Se va semnala polei sau ghețus, în special în sudul teritoriului, iar vântul va avea unele intensificări. Vremea se va menține deosebit de rece, mai ales în regiunile extracarpatice.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice prognozate, Administraţia Naţională de Meteorologie își asumă posibilitatea de a actualiza prezentul mesaj.

De altfel, iarna și-a reintrat în drepturi încă din acest weekend. Pe cele mai multe dintre drumurile importante ale țării se circulă în condiții extrem de dificile din cauza ninsorilor sau a poleiului.

În  Moldova și în Transilvania a nins abundent, existând zone unde stratul de zăpadă ajunge la 25 de centimetri. În alte zone, precum Bucureștiul, se înregistrează ploi înghețate și există risc de formare a poleiului.

De altfel, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române atrag atenția că polițiștii de la rutieră au misiunea de a reduce numărul de incidente auto prin amendarea celor care pleacă la drum fără a avea mașinile echipate cu anvelope speciale de iarnă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version