Fostul președinte Traian Băsescu nu va scăpa de dosarul deschis de Parchetul General în urma plângerii penale a fostei senatoare Gabriela Firea, care s-a considerat amenințată și șantajată de el. 

basescu nou

Băsescu a scris pe pagina sa de Facebook că a aflat de la un post de televiziune că trimiterea sa în judecată a fost avizată.

Iată postarea:

“Aflu de la un post de televiziune că procurorii Adina Petrescu şi Camelia Sutiman (aflată în continuă consultare cu Mihalache) au avizat trimiterea mea în judecată pentru că doamna Firea s-a simţit ameninţată şi s-a speriat de declaraţiile mele la adresa soţului, primar de Voluntari.

Cu certitudine, când Ponta şi Antonescu, însoţiţi de Doamna Firea, mobilizau şi instigau zeci de mii de oameni să urle pe stadioane “Băsescu la puşcărie” nu era nicio ameninţare, era o dezmierdare. Cum dezmierdare era şi când doamna Firea o acuza în mod mincinos pe fiica mea că a făcut o tranzacţie ilegală.

Oare unde erau procurorii Adina Petrescu şi Camelia Sutiman când asupra mea şi a familiei mele se proferau aceste ameninţări ? Până la urmă, ce nu face Doamna Camelia Sutiman pentru un nou mandat de Procuror Sef Secţie.

Am convingerea că Parchetul General trebuie să rămână în afara jocurilor politice. Înţeleg că Parchetul General a rezolvat marile dosare ale Revoluţiei şi mineriadelor, drept pentru care a venit vremea anchetării declaraţiilor politice”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Epopeea dosarului

Gabriela Firea, actualul primar al Capitalei, l-a dat în judecată pe Traian Băsescu pe vremea când acesta era preşedintele României. El a afirmat într-un interviu televizat, referindu-se la ea în contextul înfiinţării în Parlament a Comisiei Nana – condusă de Mihai Fifor, actualul şef al Convenţiei Naţionale a PSD -, că poate spune că aceasta este “o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist”.

“Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a spus Băsescu despre Florentin Pandele, al doilea soţ al senatoarei PSD provenită de la “Antenele” lui Dan Voiculescu.

Traian Băsescu a adăugat că Gabriela Firea este “o şantajistă de profesie” – ea pierzând un proces în justiţie în acest sens şi fiind nevoită să-i plătească daune de 1.000 de lei Narcisei Iorga, membru CNA.

“Nu e un atac la o femeie, e un atac la o şantajistă care pretinde să fie respectatată ca senator al României, după ce a făcut bine şcoala turnătorului Felix”, a precizat Băsescu.

Gabriela Firea a luat foc: “Aştept cu interes reacţiile instituţiilor statului şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest act flagrant de intimidare a unui senator al României!”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Ea a depus în 16 aprilie 2014 plângere pentru ameninţare şi şantaj împotriva lui Traian Băsescu iar a doua zi 176 de parlamentari în frunte cu premierul Victor Ponta, Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea şi Ilie Sârbu, au semnat un denunţ de şantaj împotriva şefului statului Băsescu şi l-au depus la Parchetul General.

Mediere de formă

În noiembrie anul trecut, dosarul părea să se rezolve la mediere dar cine credea că Firea va renunţa așa ușor s-a înşelat. Procurorul general interimar Bogdan Licu a confirmat, în 16 februarie anul acesta, că urmărirea penală faţă de Traian Băsescu se va relua după ce senatoarea PSD s-a răzgândit.

”Ieri a fost depus la sediul Parchetului procesul verbal prin care suntem încunoștințați că medierea a eșuat și, prin urmare, procurorul va redeschide urmărirea penală în cauză și va continua cercetările”, a declarat Licu.

Întrebat de ce a refuzat să-și ceară scuze public față de Firea, Băsescu a spus: “Cer scuze public când există o faptă”.

Cu un dosar trimis în judecată, Traian băsescu va avea dificultăți mari să candideze la parlamentare, deoarece va fi înscris de opinia publică la categoria penalilor.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version