Capitala nu se închide, chiar dacă a ajuns la o rată de infectare de 6,22 de cazuri la mia de locuitori.

„Carantina totală nu este o opțiune”, le-a transmis bucureștenilor, marți, premierul Florin Cîțu.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a avertizat însă că vor fi adoptate noi restricţii, în cursul zilei.

„Nicio măsură nu poate fi exclusă nicodată, atât timp cât vorbim despre sănătatea oamenilor. Dar nu vorbim despre carantinarea în zilele imediat următoare (…) Carantina nu poate fi exclusă, este cu siguranţă în discuţie odată ce s-a depăşit pragul de 6 la mie, este o discuţie pe care o avem alături de specialişti în fiecare zi”, a precizat ministrul Sănătăţii.

În ședința de la ora 13.00 de la Ministerul Sănătății, se va discuta din nou cu specialiştii şi vor fi anunţate noi măsuri: „Da, înseamnă şi restricţii. În acest moment nu vorbim despre carantinare”, a dat însă asigurări Voiculescu.

Anterior, premierul Florin Cîțu a declarat, întrebat de jurnaliști dacă „se va închide” Capitala, premierul Florin Cîțu a spus: „Niciodată nu s-a carantinat doar în baza ratei de infectare. Vom vorbi cu specialiștii (…). La Ministerul Sănătății va fi o ședință de la ora 13.00″.

El a exclus inclusiv varianta instituirii carantinei doar în anumite sectoare ale Bucureștiului.

În ceea ce privește școlile, premierul a spus că la acest moment acestea vor rămâne deschise.
 
„Am luat măsuri care dacă ar fi fost respectate nu s-ar fi ajuns aici”, le-a reproșat Florin Cîțu bucureștenilor care au încălcat restricțiile.
 
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, l-a contrazis, spunând că, la peste 6 rată de infectare, cursurile școlare trebuie să treacă în format online.
 
Bucureștiul a depășit, marți, pragul critic de 6 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, ajungând la 6,22.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version