Totodată, șeful Poliției Române, Bogdan Despescu, a dispus cercetarea disciplinară a psihologului Brigăzii Rutiere şi a şefilor de schimb.

Comisarul Emanuel Rene Vornicu de la Brigada Rutieră București, șeful polițistului pedofil, a fost eliberat din funcție, marți, la o zi de la depistarea și reținerea agentului care a agresat sexual doi copii mici.

foto Jean Mihai Pâlșu

Astfel, cum Vornicu n-are de gând să demisioneze, directorul Poliţiei Române, comisarul-șeful Bogdan Despescu, a decis eliberarea din funcție a acestuia.

Totodată, a fost dispusă cercetarea disciplinară a psihologului Brigăzii Rutiere şi a şefilor de schimb.

Iată precizările, în comunicatul transmis marți de IGPR:

“Urmare a concluziilor preliminare rezultate în urma verificărilor dispuse de şeful Poliţiei Române la Brigada Rutieră Bucureşti, s-au dispus următoarele:
1. Eliberarea din funcţie a comisarului şef de poliţie Vornicu Emanuel Rene, şef Serviciu Supraveghere Rutieră Sectoarele 1,2,6 din cadrul Brigăzii Rutiere, până la clarificarea situaţiei de fapt;
2. Informarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea iniţierii unei analize privind modul de instrumentare a lucrărilor penale în care este cercetat cel în cauză, iar, în funcţie de rezultatul acesteia, dispunerea de măsuri legale;
3. Cercetarea disciplinară a şefilor de schimb privind modul de instruire la intrarea în serviciu a poliţiştilor rutieri, precum şi a psihologului unităţii cu privire la activitatea desfăşurată.
Precizăm că verificările sunt in desfăşurare, pentru a se clarifica întreaga situaţie de fapt, iar rezultatele vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice”.
Vornicu și-a adus pedofilul cu el de la Jandarmerie la Brigada Rutieră 

Pedofilul Eugen Stan a fost subalternul lui Vornicu și la Jandarmerie, când lucra la paza Parchetului General, iar acesta l-a luat cu el agent când a trecut la Brigada Rutieră.

Inițial, Stan a fost agent de circulație în stradă, dar apoi Vornicu l-a luat șoferul lui.

Vornicu l-ar fi scăpat pe Eugen Stan de dosarul penal deschis în 2015, când agentul a intrat în casă peste o femeie și a agresat-o sexual, și s-a bătut cu soțul acesteia.

După ce n-a mai lucrat ca agent de teren și a fost doar șiferul lui Vornicu, Stan a fost supus o singură dată la o verificare psihologică, în 2015, pe care a trecut-o cu ajutorul lui Vornicu.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version