Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Iohannis, mesaj pentru cei ce votează moțiunea de cenzură: Cu certitudine nu vom avea guvern PSD /  JUSTIȚIE: Frații interlopului Emi Pian ucis la barbut, reținuți de procurori / Încă o persoană din clanul Duduienilor va fi dusă la mandat /

 

Breaking News:
 

Cod Galben de caniculă în sud și est, Cod Portocaliu și Galben de ploi – în vest

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, mai multe avertizări de ploi torențiale și vijelii, dar și prima atenţionare Cod Galben de caniculă și disconfort termic din acest an.

Codul Galben de caniculă este valabil, deocamdata, în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei şi în sudul şi centrul Moldovei, joi şi vineri .

Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35… 36 de grade Celsius şi, izolat, 37 de grade, LA UMBRĂ.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi, astfel că disconfortul termic va fi accentuat: vom resimți cu 10 grade mai mult, adică peste 45 de grade.

Cod Galben de instabilitate atmosferică: 02 iulie, ora 15:00 – 03 iulie, ora 06:00

În Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și în vestul Carpaților Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Cod Portocaliu de ploi și vijelii: 02 iulie, ora 18:00 – 03 iulie, ora 06:00

În județele Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Caraș Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Alba și Cluj vor fi intervale cu intensificări puternice ale vântului (rafale de 80…90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină.

Pe arii restrânse vor fi averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 35…60 l/mp.

Cod Galben de instabilitate atmosferică: 03 iulie, ora 06:00 – 04 iulie, ora 10:00

În vestul, centrul, nordul țării și în zona de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

9 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv