Ploile torențiale vor cuprinde aproape toată țara, de vineri la prânz până sâmbătă la ora 10.00, când numai  4 județe din nord-vest nu se vor afla sub incidența avertizărilor meteo Cod Galben și Cod Portocaliu.

Astfel, potrivit meteorologilor, în zonele aflate sub incidența Codului Galben vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată și în următoarele zile, în cea mai mare parte a țării.

Totodată, de vineri, ora 15.00, până sâmbătă la 10.00, va fi Cod Portocaliu în cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei, nordul Olteniei, jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

Aici va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp.

În special în estul și sud-estul țării vor fi vijelii, grindină de medii și mari dimensiuni și frecvente descărcări electrice.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajul prin avertizări de vreme severă imediată.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version