Birourile Permanente ale Parlamentului au aprobat, marţi, înfiinţarea unei comisii speciale pentru modificarea legislaţiei privind votul din Diaspora, cu termen până la finalul lunii iunie de depunere a propunerii legislative.

Coadă la secția de votare la Londra Facebook Alin Seserman

Urmează ca grupurile parlamentare să îşi desemneze reprezentanţi în comisie şi am convenit ca până la finalul acestei sesiuni, analizând propuneri, comisia să ne facă o propunere care să poată fi supusă aprobării Parlamentului. Este o prioritate susţinută de celelalte grupuri parlamentare”, a anunţat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul şedinţei Birourilor Permanente.

El a mai anunţat că cele două comisii juridice ale Parlamentului urmează să analizeze care sunt modificările legislative necesare pentru transpunerea rezultatului referendumului pe justiţie din 26 mai.

„Astăzi (marţi-n.r) la Biroul Senatului şi cred că şi la Cameră, comisiile juridice vor primi însărcinarea să analizeze care sunt modificarile legislative sau constituţionale necesare pentru transpunerea rezultatului referendumului. Mi se pare un punct important. Trebuie acţionat cât se poate de repede”, a precizat Tăriceanu.

 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version