Dublul condamnat penal Liviu Dragnea nu renunță la ordonanța de urgență (OUG) privind modificarea Codurilor penale, în ciuda faptului că premierul Viorica Dăncilă l-a asigurat la videoconferința de săptămâna trecută pe prim-vicepreședintele Comisiei Europene (CE), Frans Timmermans, că nu va adopta acest act normativ.

Însă Dragnea, însănătoșit subit de durerile de spate după ce s-a inernat în spital pentru a scăpa de audierea programată de judecătorii Completului de 5 în 19 martie, a dat un ultimatum public, cerându-i ministrului Justiției, Tudorel Toader, și premierului Viorica Dăncilă să rezolve în două săptămâni situația OUG.

În aceste condiții, Comisia Europeană dezbate miercuri, în premieră, situația statului de drept în România, a anunțat un purtător de cuvânt al CE. 

„Comisia Europeană trebuie să acționeze pentru a salva statul de drept. Colegiul Comisarilor va discuta mâine starea statului de drept în România”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Comisiei, Mina Andreeva.
 
În cazul Poloniei, UE a declanșat procedura de activare a “opțiunea nucleară” – Articolului 7 din Tratatul fondator al Uniunii Europene, care prevede suspendarea de facto a dreptului de vot în interiorul UE.

În cadrul dezbaterii, prim-vicepreședintele Timmermans va face o prezentate a ultimelor evoluții din România, după ce Tudorel Toader a fost luni la Bruxelles, pentru discuții la Comisie. Ministrul a postat o fotografie pe Facebook, în care apare la o masă care purta numele lui Frans Timmermans.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version