Toni Greblă, președintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), justifică schimbarea algoritmului de desemnare a delegaţiilor în secţiile de vot, astfel încât membrii PMP să fie scoși din secțiile de vot, prin faptul că „minorităţile trebuie să aibă reprezentanţi la toate scrutinele”.

Declarația lui Toni Greblă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria:

„Nu e nicio modificare de ultimă instanţă, este vorba de faptul că reprezentantul Grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor a fost trecut în etapa în care au fost trecute partidele politice parlamentare, deci a fost luat din etapa a treia şi a fost trecut în etapa întâi, pentru că acolo îi e rostul, pentru că partidele politice parlamentare erau trecute în prima etapă; în a doua etapă sunt partidele europarlamentare. Nu s-a pierdut, nu s-a câştigat niciun loc decât din etapa a treia a fost trecut în etapa întâi, la un loc cu toate celelalte partide parlamentare. Repet, este grupul parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor, minorităţi naţionale altele decât cea maghiară. Şi din această cauză, ele, toate cele 27-28 de minorităţi cât compun grupul, trebuie să aibă şi ele reprezentanţi, şi au avut întotdeauna reprezentanţi în toate scrutinurile care au fost organizate în ţară, de 32 de ani încoace”.

Drulă: Guvernul a eliminat PMP din secțiile de vot, prin schimbarea algoritmului de desemnare a delegațiilor
Tomac acuză Guvernul că scoate din secțiile de vot PMP, partid cu europarlamentari: „E un atac fără precedent la democrație”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version