Duminica aceasta se împlinește un an de la tragedia de la Colectiv, care a mobilizat zeci de mii de oameni pentru ajutorarea victimelor si pentru a face o schimbare în sistemul putred.

Catastrofa Colectiv 1

Stirile Pro TV au difuzat întreaga săptămână reportaje despre cei ce s-au aflat acolo în seara neagră, despre victime, despre părinții îndurerați, despre sistemul medical.

Duminică, emisiunea “România, te iubesc!” va difuza un material despre cei implicati, despre supravietuitori, despre dramele celor care încă au nevoie de îngrijiri medicale și despre durerea părinților ce și-au îngropat mult prea devreme copiii.

Alex Dima, corespondent special Știrile Pro TV, a urmărit subiectul încă de atunci. Acum, el a stat de vorbă cu Raed Arafat și Nicolae Bănicioiu, Ministrul Sănătății la acea dată, despre ce s-a întâmplat în acea noapte, cum s-au luat deciziile si ce se putea face mai mult pentru victime.

‘La un an distantă de la tragedia din Colectiv, nimeni nu a răspuns pentru greșelile petrecute acolo. Cei care cu o inconstientă criminală au băgat atâția oameni în club sunt cercetati, dar liberi. La fel de liberi sunt si cei care au montat artificiile pe pereți și funcționarii publici care au închis ochii la neregulile din club. Revoltător este si felul în care mai marii sănătății de la noi, politicienii de atunci au crezut că putem să facem fată situatiei. Mulți au uitat, din păcate, că supraviețuitorii încă își caută drumul și au nevoie de ajutor”, a declarat Alex Dima.

Telespectatorii vor vedea mărturii și imagini cutremurătoare despre cum s-au adaptat victimele, prin ce au trecut în timpul tratamentului, cum și-au găsit resursele pentru a merge mai departe, părinții îndoliați ce simt o durere care nu dispare niciodată, dar și declarațiile autorităților despre tragedia de la Colectiv, lipsa responsabililor pentru o dramă cu care a empatizat întreaga țară și a scos în stradă zeci de mii de oameni revoltați.

author avatar
Focus Social
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version