Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Litoralul pentu toţi – ediția 2022 începe cu prețuri de la 34 de lei/noapte/persoană / 

Breaking News:
Diaspora nu doarme și muncește pentru România în lupta ei cu marea corupție!

EXCLUSIVITATE! Obligațiuni românești în valoare de 70 milioane euro traficate de un italian la granița dintre Elveția și Italia!

Un contrabandist “macaronar a încercat miercuri să treacă fraudulos, peste granița dintre Elveția și Italia, Obligațiuni de stat emise de România, în valoare de 69.756.565 de euro.
Uriașa sumă în Obligațiuni, circa 70 de milioane de euro, șochează nu numai prin valoarea ei, ci și prin modul de operare al infracțiunii, care generează întrebări extrem de interesante.
Deși oficialitățile din România au fost informate, această tentativă de spălare de bani a fost ținută sub preș.
SECUNDA a devoalat-o cu ajutorul cititorului său din Italia, un cetățean român care muncește pe meleagurile… Diasporei.
Funcționarii vamali și inspectorii Gărzii financiare din Como – în fața prăzii!
Precizare necesară pentru acuratețea informației

Informația primară mi-a fost furnizată de un român care trăiește și muncește în Italia.

Am sunat la Garda Financiară din Como și la Vamă.

Unul dintre funcționari, amabil, mi-a confirmat informația, mi-a dat câteva detalii – despre care mi-a spus că sunt deja publice!!! -, mi-a indicat de unde pot obține o fotografie care să dovedească importanta captură și mi-a recomandat să mă adresez Comandamentului Gărzii Financiare, pentru alte informații.

La întrebarea mea dacă italianul “a picat ca musca-n lapte” funcționarul a râs, iar la cea “Ați avut un pont?”, el a păstrat un lung moment de “reculegere” și apoi a intrat în “silenzio stampa”!

Informația brută: 70 de miloane de euro traficați în Oligațiuni românești

Iată datele furnizate presei de Garda Financiară din Como:

În cooperare cu funcționarii vamali, inspectorii din Garda Financiară au demarat miercuri un control de rutină în trenul EC 17, care face legătura dintre Zurich și Milano.

“Aceste controale sunt efectuate pentru combaterea contrabandei cu bani și alte bunuri în și dinspre Italia la granița cu Elveția” – ne-a spus sursa mai sus amintită.

În timpul verificărilor de miercuri la punctul de trecere de cale ferată din Chiasso pe trenul EC 17 ce circulă din Zurich către Milano, pe lângă alte descoperiri minore, funcționarii vamali și inspectorii din Garda Financiară din Como au descoperit asupra unui italian titluri de Obligațiuni emise de România în valoare totală de 69,756,565 de euro!

Din cauza faptului că cetățeanul – la percheziție s-a dovedit a fi italian – NU a declarat la VAMĂ că are asupra sa aceste Obligațiuni și că a încercat să treacă fraudulos granița dintre Elveția și Italia, Obligațiunile emise de România în valoare de circa 70 de milioane de euro au fost confiscate de Garda Financiară, iar “macaronarul” – deferit Justiției.

Constatări pertinente

Precum celebra expresie De ce bat clopotele, Mitică?, întrebăm și noi: “Pentru cine erau Obligațiunile în valoare de 70 milioane de euro, macaronarule?”

Suma Obligațiunilor este colosală – vorbim dspree 70 de milioane de euro. Acești bani nu au miros, nu lasă “dâre” precum ci scoși din bancă! Mai mult, Obligațiunile pot trece dintr-o mână în alta fără să lase urme.
Știm deja că importanți lideri politici – Videanu, Dragnea, Udrea – și mari oameni de afaceri – Urdăreanu, Bittner, Cocoș, Finiș – practică de ani buni metoda “acțiunilor la purtător”.
Așa cum prin intermediul “acțiunilor la purtător” se face plata mitei evitându-se controlul direct, la fel se practică marea corupție prin intermediul Obligațiunilor.

Deoarece bugetarii sunt în sărbătoare, am preferat să corespondez cu Ministerul de Interne, Externe și Finanțe și cu SIE și ONPCSB prin E-mail. În momentul în care vom primi răspunsurile solicitate, le vom publica imediat.

Iată scrisoarea SECUNDA către Gen. C.A. Giorgio Toschi, șeful Gărzii Financiare din Italia:

Download (PDF, 97KB)

– va urma –
155 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv