Școala nr. 124 din cartierul bucureștean Rahova, reabilitată  a ars în noaptea de duminică spre luni însă reprezentanții Inspectoratului Școlar spun că cei 700 de elevi care vor susține anul acesta examene nu vor avea de suferit, deși vor fi relocați la alte 3 școli din zonă.

sursă foto ProTV

Școala, situată pe strada Mărgeanului din Sectorul 5 al Capitalei, a fost reabilitată recent dar nu avea autorizație de securitate la incendiu, ci doar un aviz de la ISU București, dat în anul 2011, înainte de lucrările de modernizare.

Incendiul a fost lichidat după aproape 7 ore de intervenție a 20 de autospeciale și 100 de pompieri. Reprezentanții ISU Bucureşti-Ilfov au anunțat că la faţa locului rămân două autospeciale de stingere pentru supraveghere.

Urmează să fie făcută cercetarea pentru stabilirea cauzei probabile care a condus la producerea incendiului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), Marian Banu, a declarat că anul școlar nu este compromis pentru cei peste 700 de elevi, aceștia urmând a fi relocați la 3 unități de învățământ din zonă.

Astfel, copiii din clasele pregătitoare vor fi relocaţi la Grădiniţa nr.35, cei din clasele I-IV vor învăţa la Şcoala nr. 126, iar elevii de gimnaziu, la Şcoala nr.143.
 
Orarul va fi afişat la vedere, în cursul zilei de azi, la unităţile de învăţământ.
 
Potrivit inspectorului Banu, incendiul nu a afectat foile matricole, cataloagele şi arhiva unităţii şcolare. ”Au fost salvate foile matricole, cataloagele şi arhiva unităţii şcolare. Nu a ars niciun document esenţial”, a precizat el.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version