Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, îl acuză pe ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, că își face campanie electorală „necuvenită”, prin anunțul că va trimite două echipe de control financiar la Primăria Capitalei se comportă ca „o poliție politică” .

„Este o poliție politică ce se întâmplă acum. Ieri era trimis milițianul, azi este trimis inspectorul”, a declarat Firea, marți.

Ea a precizat că nu se teme de controale: „În ceea ce privește execuția bugetară pe anul trecut și pe anul acesta, țin să menționez că nu ne temem de niciun control. Primim cu pâine și sare orice controlor, de la orice instituție. Suntem cea mai verificată instituție”.

„Am numărat 50 de controale la PMB, unele chiar abuzive. I-am primit pe acești domni cu deschidere pentru că în PMB se respectă legea. Orice control este binevenit. Nu avem de ce să ne temem. Este bine și pentru noi, pentru că având atâtea verificări din care nu a reieșit nicio neregulă, văd și cetățenii despre ce este vorba. Suntem o instituție sub asediu. De când sunt primar, am prins cinci premieri, cinci miniștri de Finanțe, probabil vom prinde și al șaselea premier și al șaselea ministru de Finanțe”, mai spus Firea.

Ministrul Florin Cîțu a declarat, marți, că ”nu a mai fost nici un control la Primăria București de zece ani” și că va trimite două echipe, pentru verificări, la instituția condusă de Gabriela Firea.

„Primăria s-a împrumutat anul trecut din Trezorerie, deși primise bani de la guvern pentru subvenție. Ministerul Finanțelor are în atribuții controlul banilor publici cheltuiți, să vedem dacă au fost sifonați. Vom începe un control cu două echipe, de la Inspecția economico-financiară și Corpul de control. Trebuie să vedem dacă banii din programe au fost folosiți în interes și folos personal”, a spus Florin Cîțu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version