Peste 100 de procurori DIICOT și mascați participă, vineri, la 18 percheziții efectuate în Timișoara și Suceava.

Ion Timofte are 10 selectii si un gol in nationala Romaniei

Este vizată o cunoscută rețea de cămătari alcătuită din aproape 20 de persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni precum cămătărie, constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.

Peste 30 de persoane au fost păcălite de cămătari care au reușit să pună mâna pe imobilele lor, iar pe mulți dintre ei i-au obligat să continuă să locuiască acolo contra unei chirii de 200-300 de euro pe lună.

Gruparea de cămătări este condusă de interlopii Tuță și Artur Martinescu, personaje acuzate că au pus la cale un sistem prin care au reușit să dribleze bugetul de stat cu peste 3,5 milioane de euro.

Marea lovitură o reprezintă, însă, ridicarea fostului internațional român Ion Timofte. Fostul fotbalist, trecut pe la FC Porto și Boavista Porto, a fost dus la audieri la sediul DIICOT Timișoara și există deja informații conform cărora ar urma să fie reținut pentru complicitate la infracțiunile comise de cămătari.

Scenariul provizoriu arată că, având mari probleme cu pasiunea sa pentru jocuri de noroc, Timofte a apelat la serviciile fraților Martinescu. A reușit să-și achite datoriile față de aceștia, dar a rămas apropiat al clanului și le-ar fi oferit informații membrilor acestuia în legătură cu posibile victime.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version