Un incident deosebit de grav s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri în localitatea germană Bergkamen, oraş situat lângă Dortmund.

O clădire în care locuiau aproximativ 45 de cetăţeni români şi moldoveni a fost incendiată. Iar primele informaţii date publicităţii de poliţiştii nemţi arată că este vorba despre o mână criminală.

Incendiul ar fi fost pus voit la o maşină aflată lângă clădire tocmai pentru ca blocul să ia foc. Din fericire, o tragedie a fost evitată tocmai graţie pompierilor locali care au intervenit prompt cu peste 180 de operatori.

Mai mult, angajaţii unei brutării din apropiere au sărit cu o scară pentru a ajuta la evacuarea victimelor. Chiar şi aşa, 33 de persoane au ajuns la spital din cauza intoxicaţiei cu fum, iar şapte dintre victime se află în stare gravă.

Oamenii legii, citaţi de site-ul nemţesc wa.de, vorbesc chiar despre posibilitatea ca focul să fi fost pus de mai mulţi minori, în ceea ce se vrea a fi un semn clar tras împotriva românilor care s-au aciuat în zonă sau cel puţin o glumă proastă.

Consulatul General al României la Bonn anunţă că “Oficiul consular a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime. Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile locale, în imobilul afectat de incendiu locuiau 45 de persoane, printre care şi cetăţeni români. 33 dintre persoanele afectate au fost spitalizate, urmare intoxicaţiei cu fum, 7 dintre acestea fiind în stare gravă, fără a le fi pusă viaţa în pericol. O parte dintre persoanele spitalizate au fost externate. Conform datelor comunicate de către autorităţile locale, ancheta privind cauzele producerii incendiului este în desfăşurare. Monitorizăm cu prioritate cazul şi menţinem în permanenţă legătura cu autorităţile competente, fiind pregătiţi să acordăm asistenţă consulară”.

Klaus Iohannis, preşedintele României, s-a declarat consternat de atac, mai ales că vine de Ziua Naţională a României, şi oripilat de faptul că un atac de o asemenea cruzime se poate produce în Europa anului 2017.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version