Într-o intervenţie avută joi seara la România TV, Gigi Becali, patronul echipei de fotbal FCSB, a făcut o serie de declaraţii uluitoare în legătură cu perioada petrecută de el după gratii.

Becali susţine că a fost arestat la solicitarea expresă a reprezentanţilor Serviciului Român de Informaţii şi cu aprobarea fostului preşedinte al României, Traian Băsescu.

Mai mult, Becali afirmă că a fost arestat din cauza apropierii sale de Crin Antonescu, fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal. Afaceristul se laudă că cei de la SRI au vrut să-l reducă la tăcere pentru că, altfel, Becali l-ar fi făcut pe Antonescu să ajungă preşedintele ţării.

“Cineva din SRI mi-a spus în urmă cu patru-cinci zile ceva de genul – Cu tine n-avea nimeni nimic din punct de vedere material, aveau din punct de vedere politic. Erai în echipa lui Crin Antonescu şi cuvântul tău conta foarte mult ca Antonescu să devină preşedintele României”, a spus Becali.

Afaceristul este convins că “arestarea mea a fost comandată de cei de la SRI. Dar fără marca şi aprobarea lui Băsescu nu se făcea nimic în România. Ei luau hotărârea, dar l-au anunţat şi pe Băsescu. Iar el a spus DA, să fie arestat Becali”.

Becali aduce ca argument o discuţie avută cu şeful Jandarmeriei Constanţa, despre care spune că i-ar fi transmis că “Băsescu dă telefon personal să se asigure că nu facă puşcărie uşoară şi că eşti persecutat în continuu”.

Mai mult, afaceristul spune că şi şeful Penitenciarului Jilava i-ar fi transmis că “au venit doi la mine acasă, nu la serviciu, la mine acasă şi mi-au spus că nu contează câţi bani are Becali, el nu trebuie să facă puşcărie uşoară, la mişto”.

Extrem de tulburat de aceste acuze, Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, a anunţat că îi va acţiona în instanţă atât pe Becali, cât şi pe şeful Jandarmeriei Constanţa.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version