Guvernul Ciolacu investește pe furiș, prin RA-APPS, suma uriașă de 7 milioane de euro pentru amenajarea unei vile de protocol din cartierul exclusivist Aviatorilor, din București, unde se va muta, cel mai probabil, Klaus Iohannis după ce nu va mai fi președinte,potrivit anchetei jurnalistice realizate de Recorder.

Vila a fost sediul PNL și apoi al ALDE – care a renunțat la ea pentru că erau prea mari costurile de întreținere. Acum, ea este transformată într-o „locuință individuală” care va fi atribuită președintelui Klaus Iohannis după ce acesta își va termina al doilea mandat, a declarat pentru G4Media.ro o sursă din mediul politic. Aceeași sursă a susținut că, în final, lucrările de amenajare vor costa 45 de milioane de lei (circa 9 milioane de euro).

INVESTIGAȚIE RECORDER. Palatul Împăratului

Din extrasul de Carte Funciară reiese faptul că proprietatea de pe Aviatorilor este amplasată pe un teren de 1.110 mp și constă din trei imobile: clădire birouri (S+P+1E) cu suprafața construita la sol de 475 mp și suprafață construită desfășurată de 1.265 mp, un garaj cu suprafața construită desfășurată de 43 mp și o cabină poartă cu suprafața de 23 mp.

Conform legii, foștii președinți au dreptul să primească din partea RAAPPS o reședință oficială. Fostului președinte Traian Băsescu i s-a repartizat o vilă de pe strada Gogol din București, iar renovarea acesteia a costat circa 300.000 de euro.

Băsescu predă vila de protocol: „Nu am niciun regret personal, nu stau la mila statului”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version