Cine credea că mutarea Antenelor din sediile confiscate de ANAF după un an și jumătate de la condamnarea lui Dan Voiculescu reprezintă intrarea în linie dreaptă a executării sentinței judecătorești se înșală amarnic. 

camelia_bogdan_judecator_CAB

O luptă pe viață și pe moarte se duce în culisele acestei afaceri de 60 de milioane de euro – confiscarea dispusă în completul de judecată al Curții de Apel București.

Judecătoarea Camelia Bogdan, șefa completului care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani,  este ”tocată” sistematic la Antena 3 de aproape două luni, că și-ar fi făcut un concediu pe banii Ministerului Agriculturii – parte vătămată în dosarulul ICA. Iar Inspecția Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-a sesizat din oficiu, în februarie, și a decis, ieri, cercetarea ei disciplinară. 

La rândul ei, Camelia Bogdan a depus plângere penală la DNA împotriva preşedintelui Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei, şi a unor membri ai Inspecţiei Judiciare, acuzându-i de abuz în serviciu şi favorizarea infractorului, deoarece împiedică confiscarea averii din Cipru a lui Dan Voiculescu

În plângere, magistratul arată că totul a început sub forma unor impedimente survenite pe parcursul punerii în executare a ordinului de indisponibilizare a sumelor stabilite de instanță în condamnarea lui Dan Voiculescu, în vederea confiscării celor 60 de milioane de euro, potrivit unor surse judiciare citate de Nașul TV.

3 cercetări disciplinare blochează confiscarea averii lui Voiculescu

În final, Inspecţia Judiciară a deschis trei cercetări disciplinare în doar 10 zile, cu intenţia de a tergiversa confiscarea dispusă în cazul Dan Voiculescu, susține Camelia Bogdan.

Judecătoarea arată că în 4 ianuarie 2016, Inspecţia Judiciară a deschis prima cercetare disciplinară împotriva sa şi a celuilalt membru din completul de judecată care l-a condamnat pe Voiculescu la 10 ani de închisoare, Mihai Alexandru Mihalcea.

Motivul: ea și Mihalcea au cerut emiterea unor adrese către ANAF – DGITL Sector 1 Bucureşti şi către Tribunalul Bucureşti, pentru a se comunica stadiul executării deciziei penale şi comunicarea CNP-ului şefului ANAF pentru a se aprecia asupra unei eventuale aplicări a unei amenzi judiciare faţă de acesta.

Completul voia să afle mai multe date privind măsura confiscării tuturor bunurilor mobile şi imobile, precum şi a sumelor din conturi, a activelor şi acţiunilor aparţinând sunor societăţi din Cipru: Abacus (Cyprus) Limited, Grivco SRL, Coly Secretarial Limited şi Romanian-American Development Company LTD şi Crescent Commercial & Maritime (Cyprus) Limited, dispusă prin ordinul de din dosarul ICA.

Iar aceasta, după ce autorităţile cipriote au adus la cunoştinţă Biroului Executări Penale din cadrul Tribunalului Bucureşti faptul că pentru identificarea şi indisponibilizarea conturilor bancare este necesară transmiterea unei comisii rogatorii internaţionale.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version