La primele două cercetări disciplinare, Secția de procurori a decis că șefa DNA nu a încălcat legea. Alte două anchete se află în derulare.

Inspecția Judiciară din cadrul CSM a declanșat a 4-a cercetare disciplinară împotriva Laurei Codruța Kovesi, fost procuror-șef al DNA, revocată din funcție luni, de președintele Klaus Iohannis, în urma unei decizii CCR dată la solicitarea ministrului Justiției, Tudorel Toader. 

De data aceasta, Kovesi este acuzată că a divulgat date secrete din dosarul fostului deputat Vlad Cosma, în care acesta era martor protejat.

Concret, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu după ce DNA a emis un comunicat în 12 februarie 2018, în care ar fi divulgat date din dosarul aflat în curs de soluţionare la DNA Prahova.

Miercuri, Secția de procurori a CSM a decis că Laura Codruța Kovesi se va întoarce la DIICOT Sibiu pe post de simplu procuror.

Amintim că Secția pentru procurori a CSM a decis în urma primelor două cercetări disciplinare că șefa DNA nu a încălcat legea.

Miercuri, același for din CSM va decide asupra acuzației IJ că Laura Codruța Kovesi a refuzat să se prezinte la Comisia parlamentară de anchetă condusă de Oana Florea – omul propulsat în Legislativ de pușcăriașul Dan Voiculescu, mogulul Antenelor – pentru a fi audiată în legătură cu alegerile prezidențiale din 2009, pe care comisia de-a găsit fraudate de Traian Băsescu, deși au fost validate de CCR.  

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version