Inundațiile produse de ploile torențiale de duminică au provocat moartea unui om și au făcut ravagii în 65 localități din 21 județe (AR, AG, BR, BV, BZ, CJ, CT, CV, DB, GR, HR, HD, IF, MS, PH, SB, TR, TM, TL, VL, VN) și București.
 
 
Precizările Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU):
 
„Pompierii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 54 case, 222 curți, 62 beciuri, 3 subsoluri ale unor blocuri de locuințe, 4 anexe, 5 incinte ale unor operatori economici, de pe 2 străzi, precum și pentru degajarea a 20 copaci și 2 stâlpi căzuți pe carosabil, fiind avariate 4 autoturisme.
 
Efecte semnificative s-au înregistrat în județul Arad, unde 8 persoane au fost salvate, 4 dintre acestea adăpostite în podul locuintelor din localitatea Buceava-Șoimuș, iar alte 4 aflate într-un autoturism surprins de ape pe DJ 708/AR, între localitatea Gurahonț și Buceava-Șoimuș.
 
Tot în judetul Arad, 1 persoană, pentru care a fost sesizată dispariția de la domiciliu, a fost găsită la aproximativ 5 km de locuință, cu multiple traumatisme, decedată. Organe de cercetare verifică circumstanțele și împrejurările în care s-a produs această situație.
 
Un alt județ unde au fost înregistrate efecte considerabile este Hunedoara, zonă în care, din cauza precipitațiilor abundente, accesul către 4 localități (Arănieș, Cerbăl, Ulm și Vălari) nu se poate realiza. Pentru remedierea acestei situații și adoptarea măsurilor necesare restabilirii stării de normalitate, în cursul acestei zile s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.
Din cauza apei și aluviunilor acumulate circulația rutieră este blocată pe 3 drumuri județene (DJ 708/AR, DJ 131/CV, DJ 687J/HD) și a fost temporar afectată pe 2 drumuri naționale (DN 11C/CV, DN 72/PH) și 2 drumuri județene (DJ 687D/HD, DJ 687F/HD). La acest moment, echipe specializate se află în teren, pentru remedierea situației și reluarea traficului în condiții de siguranță.
 
Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost înregistrate avarii în 9 localități din județele Hunedoara și Vrancea, iar echipe ale furnizorilor intervin pentru remedierea acestei situații.
 
La momentul raportării, se intervine în județele Arad, Brașov, Covasna, Hunedoara și Mureș pentru înlăturarea efectelor vremii nefavorabile.
 
Dinamica situației din teren rămâne sub atenta monitorizare a Centrul Operațional Național din IGSU, pentru dispunerea imediată a măsurilor care se impun pentru limitarea și înlăturarea efectelor înregistrate”.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version