Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Inspecția Judiciară o verifică pe judecătoarea care l-a citat în sală pe studentul omorât cu mașina de Vlad Pascu drogat, la 2 Mai / 

Breaking News:

Iohannis a promulgat rapid noua lege a pensiilor, așa cum a procedat și cu cea anterioară, care i-a fentat pe pensionari

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, noua Legea privind sistemul public de pensii, la fel cum a procedat și cu cea anterioară, când șeful statului se afla în campania electorală pentru al doilea mandat, dar PSD și PNL i-au fentat ulterior pe pensionari cu majorarea de 40% neonorată.

Legea a fost adoptată, pe repede înainte, în 14 noiembrie de Senat și în 20 noiembrie de Camera Deputaților, forul decizional.

Noua lege prevede indexarea pensiilor cu 13,8% (rata inflației), la 1 ianuarie 2024 și recalcularea tuturor pensiilor, până la 1 septembrie 2024, când va fi aplicată o majorare – nu se știe în ce procent.

PSD și PNL vor putea amâna creșterea pensiilor, așa cum au procedat în ultimii 3 ani cu legea veche inițiată de PSD pe vremea când Olguța Vasilescu era ministru al Muncii.

Legea 127/2019, promulgată de președintele Iohannis înainte de alegerile prezidențiale, prevedea o majorare de 40% a pensiilor, de la 1 septembrie 2020, care însă nu a mai fost aplicată nici de Guvernul Orban, nici de Guvernul Cîțu, nici de Guvernul Ciucă și nici de Guvernul Ciolacu.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv