Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că “nu este o tragedie” că judecătorii Curţii Constituţionale a României (CCR) au decis să respingă revizuirea Constituţiei în sensul interzicerii amnistiei şi graţierii.

Klaus Iohannis a precizat că decizia CCR nu schimbă cu nimic necesitatea transpunerii rezultatelor referendumului din 26 mai în măsuri concrete.
 
„Nu este nicio tragedie că anumite propuneri din proiectele de modificare a Constituției au fost invalidate, așa cum au clamat unele voci în spațiul public. Pur și simplu, partidele vor trebui să vină acum cu alte variante de schimbare a legislației, care să conducă la același rezultat: transpunerea cât mai urgentă în lege a voinței populare”, a sarătat Klaus Iohannis.

„Românii așteaptă cât mai repede ca voința pe care au exprimat-o la referendumul din 26 mai să fie transpusă în măsuri concrete. E nevoie ca răul produs în ultimii doi ani să fie reparat. Drumul pentru implementarea obiectivelor acestui pact nu este unul ușor și se află abia la început. În urmă cu câteva zile, Curtea Constituțională a stabilit că nu este nevoie de modificarea Constituției pentru a interzice amnistia și grațierea corupților. În referendumul convocat în 26 mai, eu nu am întrebat cetățenii dacă această interdicție trebuie instituită în Legea fundamentală. Pentru implementarea rezultatelor referendumului este nevoie în primul rând de voință politică, pentru ca acest lucru să se întâmple”, a adăugat şeful statului.

Iohannis a subliniat că „voința cetățenilor exprimată categoric și fără echivoc de 6,5 milioane de români trebuie respectată în mod obligatoriu” iar „acest lucru este incontestabil”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version