Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că România nu este pregătită să preia președinția rotativă a Consiliului UE.

„O mare îngrijorare pe care o am: anul 2019. De la 1 ianuarie, România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, o poziție extrem de importantă, o poziție extrem de onorantă, o poziție extrem de solicitantă pentru Guvern. Părerea mea că nu suntem pregătiți pentru așa ceva. Acum câteva săptămâni am zis că o să facem față rezonabil. Între timp lucrurile au luat-o razna. Ne trezim în ceasul al 12-lea total nepregătiți. Cred că, din păcate, necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democrației românești care este Guvernul Dragnea – Dăncilă. Nu există nicio perspectivă de bună guvernare, nicio perspectivă de bună implicare în afacerile europene. Aceste lucruri sunt foarte grave”, a spus Iohannis.

”Eu îmi imaginez viitorul României în UE, puternic integrați, îmi imaginez locul României în NATO, o Românie puternică, cu o economie matură, cu un sistem de educație care creează premisele pentru o foarte bună bună pregătire, o Românie în care românii se simt bine, acasă, în care vor să se întoarcă tinerii noștri valoroși”, a mai spus președintele.

Șeful statului a făcut această declarație la reuniunea Asociației Municipiilor din România, avându-l în stânga pe Robert Negoiță, președintele Asociației. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version