Președintele Klaus Iohannis nu se mai grăbește cu instalarea noului guvern până la Crăciun, așa cum anunțase anterior, astfel că nu a desemnat premierul luni, după consultările de la Cotroceni cu liderii partidelor parlamentare.

„Este nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări”, a declarat președintele.

În schimb, Iohannis a anunțat că va convoca Parlamentul pentru lunea viitoare – evident, ca să-i dea șansă lui Ludovic Orban să ocupe funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Declarațiile președintelui:

„Am avut consultări cu partidele din noul Parlament. Această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun între reprezentanții partidelor și mine, însă pot să spun că azi nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou guvern. Am primit azi câteva propuneri, însă cred că e nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări până lucrurile se cristalizează.

Având în vedere că BEC a comunicat rezultatele finale, acum sunt îndeplinite condițiile pentru convocarea noului Parlament. Intenționez să convoc noul Parlament pentru data de 21 decembrie, luni”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version