A încasat împreună cu soția peste 2 miliarde de lei vechi anul trecut, jumătate din sumă fiind de la polițiștii pe care îi reprezintă!

Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din România (SNPPCR), a acuzat recent pensionările anticipate și cumularea acestora cu salariul în sistemul de stat, “uitând” că el este unul dintre pensionații la 45 de ani și primește și salariu de la MAI, deși legea nu permite norma întreagă, în cazul său.

Liderul sindical nu a negat că s-a pensionat la 45 de ani, cu 20 de ani înainte de orice român de rând, însă susține că a făcut-o din cauza unor probleme medicale, în anul 2009.

“Am fost găsit cu o pată pe plâmân… pe plâmânul stâng, nu mai știu care”

El a precizat marți, la Realitatea tv, că s-a pensionat pe caz de boală:

“Am fost găsit la un control de rutină cu o pată pe plămân… pe plâmânul stâng, nu mai știu care. (…) Sunt operat de cancer, cu chimioterapie, sunt cu normă întreagă, e pe riscul meu”.

Întrebat “Lucrați cu normă întreagă?”, el a răspuns: “Da”.

Este atât de bolnav – după cum constatăm cu toții -, încât a devenit invitat permanent al televiziunilor Antena 3, RTV, B1tv, pentru a-și da cu părerea despre orice subiect din economie, politică, educație, dar și evenimente mondene.

Salariu întreg, deși legea interzice

Surpriza mare este însă că Dumitru Coarnă, care clama ilegalități în pensionarea anticipată, primește și un salariu integral de la sindicatul MAI.

Însă legea spune că o persoană cu invaliditate de gradul II, în cazul său, are incapacitate totală de muncă în Poliție – “inapt să desfășoare orice muncă în Poliție”.

UPDATE 10 august: Dumitru Coarnă a declatat la Realitatea TV că s-a angajat consilier juridic la sindicat, cu normă întreagă, pentru că a considerat că trebuie să ducă mai departe “lupta” cu sistemul.

Întrebat dacă face această activitate “pentru bani”, Coarnă i-a replicat moderatorului: “Dar dumneavoastă ați munci pe gratis?”.

La întrebarea de ce nu este președinte onorific, adică de ce nu efectuează această muncă benevoi, Dumitru Coarnă a spus că a fost ales președinte al sindicatului în anul 2016 tocmai pentru a reprezenta interesele polițiștilor.

Carmen Dan spune că e treaba Casei de Pensii

Întrebată cum va proceda în cazul lui Dumitru Coarnă, ministru de Interne, Carmen Dan, a declarat miercuri dimineață, la intrarea în sediul MAI, că va face verificări, dar “răspunsul trebuie dat de Casa de Pensii”.

“Dar dacă vor exista solicitări în acest caz, noi vom face verificări, dar răspunsul trebuie dat de Casa de Pensii”, a spus ea.

Plătit cu 101.6729 lei/an ca președinte de sindicat

Coarnă este plătit regește din banii polițiștilor – bugetari – pe care îi reprezintă: anul trecut a încasat 101.629 lei ca președinte al SNPPCR, sumă dublă față de pensia de 52.800 de lei pe care a primit-o. El și-a rotunjit veniturile cu 14.700 de lei, primiți de la Comitetul Economic și Social, acolo unde este membru în plen, potrivit bugetul.ro.

În total, Coarnă a primit în anul 2016 frumoasa sumă de 169.129 lei.

Însă familia Coarnă a avut venituri de 214.129 lei – adică peste 2 miliarde de lei vechi –, dacă punem la socoteală salariul de 42.000 de lei al soției sale, profesoară, precum și cei 3.000 de lei primiți pentru culturi agricole. 

Împrumut de 137.000 de euro la bancă

Dumitru Coarnă deține, împreună cu soția, 6,75 hectare de teren agricol în comuna Vlad Țepeș, județul Călărași, dobândite în anul 1995, prin contract de vânzare-cumpărare.

De asemenea, familia Coarnă are în proprietate două apartamente, unul în București și altul în Călărași.

Soții Coarnă au și  bijuterii din aur în valoare estimată de 5.000 de euro, precum și un autoturism Opel Astra, fabricat în 2006.

Și, așa cum îi stă bine oricărui lider de sindicat (ca și politicienii, de altfel) Coarnă a obținut în anul 2010 două credite de la Garanti Bank, unul de 67.000 de euro, scadent în 2034, și unul de 70.000 de lei, scadent în 2020.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version