Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a aprobat prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

ITUC: În România, sistematic, sunt violate drepturile

ITUC publică anual clasamentul a 144 țări de pe glob în materia încălcării drepturilor oamenilor muncii analizând funcție de circa 97 de indicatori derivați din convențiile și jurisprudența legată de situația existentă pe o scara de la 1 la 5:

  1. Violări sporadice ale drepturilor;
  2. Violări repetate;
  3. Violări sistematice;
  4. Nu exista garantarea drepturilor;
  5. Nu se garantează nici un drept din cauza ruperii acordurilor și nerespectării legilor în domeniu.

Analiza ne arată că:

  • de la 86 de țări înregistrate in 2019, în 2020 s-a ajuns la 89 de țări care împiedica înregistrarea sindicatelor;
  • 85% din cele 144 de țări au violat dreptul legal la greva al muncitorilor;
  • 80% din țările listate au încălcat dreptul la negocieri colective;
  • in 74% din aceste țări muncitorilor le sunt încălcate dreptul de a forma Sindicate sau de a se înscrie in Sindicate;
  • de la 54 de state în 2019 astăzi sunt 56 de țări în care libertatea de exprimare și de organizare a adunărilor publice este negată sau restrânsă;
  • 72% din țări restrâng accesul la Justiție al muncitorilor.
ITUC – Analiză Globală 2020

Download (PDF, 3.96MB)

România este cotată ca o țară din categoria celor în care au loc în mod sistematic violarea drepturilor oamenilor muncii.

Un mare șoc pentru conducerile centrale sindicale l-a constituit incapacitatea sindicatelor de a deveni actori publici prin participarea de sine stătătoare la alegerile parlamentare cu toate ca mulți lideri sindicali au devenit oameni politici corupți și/sau cunoscuți (Miron Mitrea, Victor Ciorbea etc).

Atat guvernele de stanga cât si cele de dreapta au manipulat persoanele din conducerile marilor Sindicate astfel încât șantajul, mita, etc. să poată deveni arme de nădejde în blocarea acțiunilor sindicatelor ce formează aceste carteluri și uniuni naționale.

Cât privește împiedicarea formării de Sindicate – cazul celor de la WizzAir a atras atenția prea putin cu toate ca s-a reușit formarea si înregistrarea lui după mulți ani de zile! Ca orice sistem capitalist nici conducerea Wizzair nu a înghițit bine formarea acestui sindicat și la Declanșarea pandemiei l-a concediat rapid pe liderul acestui sindicat.

Din prostie, necunoaștere a legilor, coruperea șefilor de Sindicate etc., în anul 2000 am putut afla direct de la sursă – lideri de sindicat prezenți la un convent organizat la Sala Palatului din București că sunt foarte multe Sindicate înregistrate juridic dar neînregistrate… fiscal!

1K Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv