Un nou protest a avut loc duminică seară în București împotriva modificării Legilor Justiției și a Codului fiscal, iar din cei peste 1.000 de demonstranți doi s-au ales cu amendă pentru că au aruncat cu hârtie igienică în curtea sediului central al PSD.

Cei doi protestatari au fost fost luați din fața sediului PSD și vor fi amendați pentru că ar fi încălcat Legea 61/1991, art. 2, pct. 4, care prevede că “aruncarea asupra unei persoane, construcții sau mijloc de transport cu obiecte de orice fel, (…) se sancționează contravențional cu sume de la 100 la 500 de lei”. 

Protestatarii s-au adunat în fața sediului Guvernului începând cu ora 18.00 și au plecat în marș, în jurul orei 19.00, către sediul PSD de pe șoseaua Kiseleff.

Jandarmii au încercat să îi comaseze pe o singură bandă de circulație, însă aceștia au ocupat întreg carosabilul de pe șoseaua Kiseleff.

În aceste condiții, circulația rutieră a fost restricționată între Arcul de Triumf și Piața Victoriei. 

Ajunși în fața sediului PSD, manifestanții au aruncat cu suluri de hârtie igienică în curte și au scandat: “Dragnea, nu uita, mâine este ziua ta!” (făcând referire la faptul că liderul PSD este citat să se prezinte luni la DNA, cel mai probabil în dosarul Tel Drum – n.r.), ”Nu vrem să fim o nație de hoți”, ”DNA să vină să vă ia”, ”Hoții, hoții” ”DNA, toți suntem de partea ta”.

Manifestația s-a încheiat pașnic, la ora 22.00.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version