Consiliul General al Municipiului București a decis, joi, instalarea lui Alexandru David Burghiu în funcția de administrator special al RADET.

Decizia vine la doar două zile după ce Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, anunța că vrea un manager străin în fruntea acestei instituții.

Burghiu a obținut 30 de voturi “pentru” în ședința de joi a Consiliului, iar consilierii PNL acuză faptul că Firea a făcut jocurile pentru a-și asigura instalarea unui favorit în funcția de administrator al RADET.

Asta pentru că Burghiu ocupă deja funcțiile de director general la Compania Municipală Managementul Traficului București, membru în CA la Metrorex și Compania Municipală Parcuri și Grădini, iar din 2016 este consilier la Compania Națională Aeroporturi București.

Înainte, Burghiu a lucrat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, fiind absolvent al Academiei de Poliție București și Colegiului Național de Apărare.

Burghiu îl înlocuiește pe Răzvan Nițu, administrator care și-a dat demisia de onoare după ce doi muncitori ai RADET au murit în timp ce efectuau o lucrare în zona Complexului studențesc Leu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version