Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Legea offshore intră la votul final la Camera Deputaților /

Breaking News:

La un an de la trimiterea în judecată, Adam Crăciunescu a demisionat de la şefia Romsilva

La un an de la trimiterea sa în judecată de către DNA Braşov, pentru constituire de grup infracţional organizat şi abuz în serviciu, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, Adam Crăciunescu, directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, a demisionat astăzi.

padure-cal-foto-Jean-Mihai-PALSU2-550x366
foto: Jean-Mihai Pâlşu

Nu a fost o demisie de onoare; ieri, Adam Crăciuneascu fusese revocat din funcţia de membru în Consiliul de Administraţie (CA) de către noul ministru al Mediului, Cristiana Paşca Palmer.

O decizie privind demiterea acestuia de la conducerea Romsilva ar fi putut fi luată numai de către CA, din care nu mai făcea parte. Nu s-a întâmplat asta deoarece Crăciunescu a anunţat în şedinţa CA de astăzi că renunţă la mandat începând cu data de 21 martie.

El ocupa funcţia de director general al Romsilva din luna mai 2012, odată cu venirea la putere a Guvernului USL condus de Victor Ponta.

După numai 2 ani, DNA Braşov îl acuza de infracţiuni grave de corupţie, iar în 22 ianuarie 2015 dosarul a fost trimis în instanţă, spre judecare.

Nume grele figurează printre cei 16 inculpaţi, acuzaţi, între altele, de constituire de grup infracţional organizat – cu excepţia judecătorului Lorand Andras Ordog, acuzat doar de luare de mită (2 infracţiuni) şi abuz în serviciu.

Iată cine sunt cei 16 escroci cu gulere albe:

  • fostul vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc
  • fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, cadru didactic la ASE (suspendat din poziția de lector în octombrie 2014, când a fost arestat preventiv, el a revenit la catedră în octombrie 2015, după eliberare) şi membru în Consiliul de Administraţie al SIF Moldova (numit în aprilie 2013, când avea doar 28 de ani)
  • senatorul Tudor Chiuariu, fost membru PNL, acum independent, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Tăriceanu, condamnat definitiv la 3 ani şi6 luni de închisoare cu suspendare în dosarul “Poşta Română”, în februarie 2015, a renunţat doar la şefia Comisiei Juridice a Senatului, nu şi la funcţia de senator
  • deputatul Ioan Adam
  • judecătoarea Anca Roxana Adam, de la Tribunalul Braşov, soţia lui Ioan Adam
  • judecătorul Lorand Andras Ordog, de la Tribunalul Covasna
  • şeful Romsilva, Adam Crăciunescu
  • Gheorghe Paltin Sturdza, beneficiarul a peste 43.000 de hectare de pădure din judeţul Bacău
  • Dan Costin Bengescu, Iosif Kadas, Sorin Ion Iacob, Janica Poenaru, Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Mătăşel, Rodica Gabriela Zaharia şi Iulian Durlan.
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv