Curtea Constituțională a României (CCR) va decide miercuri asupra sesizării președintelui Klaus Iohannis privind legea votată de majoritatea parlamentară PSD-ALDE, la propunerea lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, privind desecretizarea hotărârii CSAT care a stat la baza încheierii protocoalelor SRI cu Parchetele.

sursă foto Digi 24

 

Este vorba despre Legea pentru declasificarea hotărârii CSAT nr. 17/2005 privind combaterea corupţiei, adoptată de Camera Deputaților în 14 noiembrie 2018.
 
Actul normativ are de fapt, ca țintă, eliminarea interceptărilor SRI care constituie probe solide în dosarele de corupție ale infractorilor de rang înalt.
 
 
Mai mult, legea prevede că persoanele care se consideră vătămate într-un drept ori într-un interes legitim de efectele produse de aceste documente au posibilitatea, în termen de 3 ani (în forma inițială termenul era de 6 luni – n.r.) de la intrarea în vigoare a legii să se adreseze instanțelor competente pentru constatarea încălcării drepturilor și libertăților fundamentale și repararea prejudiciului suferit.
 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version